Svečane frizure za svadbe, maturu i proslave

Nega kose je veoma bitna, jer uredna i negovana kosa odaje utisak nežne i negovane žene..

Verovatno će vam mnogi reći da prilikom upoznavanja sa ženom gledaju u njenu kosu, zube, kožu.. Ukoliko je sve to uredno i na svom mestu, onda je ostavljen odličan prvi utisak. A znamo da je on najbitniji, i da se dugo pamti. Ali, jednako je važan i onaj drugi, zatim treći, pa je zbog toga bitna svakodnevna nega, podrazumeva se!

Kada su proslave u pitanju, tada, razume se, sve žene žele da izgledaju što bolje mogu. Posebno ako joj je taj dan dodeljena titula kume, deveruše ili je matura u pitanju, ili, ako je mlada. Tada se važnost svega podiže na najviši nivo.

Pored fino odabrane haljine, cipela i aksesoara, zatim kože svežeg izgleda i dobrog parfema, prava frizura pomoći će vam da budete najbolja verzija sebe! Tom celokupnom izgledu ženstvenosti frizura mnogo doprinosi.

Ako se i vi spremate za važan dan, a još uvek niste pronašli idealnu frizuru i u velikoj ste dilemi, možda će vam čitanje ovog teksta biti od pomoći. U nastavku ćemo prikazati koje frizure su idealne za svečane prilike, odnosno proslave, na kojima želite da zablistate!

Verujemo da ćete odabrati ono što ćete izneti na vama jedinstven način, tako da za vama ostanu samo pozitivni komplimenti! Je l’ to ono što želite?

Puštena kosa

Da krenemo od nečeg najjednostavnijeg, jer jednostavno često ume da bude najefektnije.

Loading...

Ukoliko ste i vi od klasika, i ukoliko volite da vaša negovana kosa dodje do izražaja, vaša želja može lako i efikasno da bude ispunjena. Puštena kosa svakako ume da izgleda veoma ženstveno i otmeno, ali takodje ume da izgleda i veoma romantično i zanosno.

Duga puštena kosa

Prednosti odabira ove frizure jesu te što u tom slučaju vaša negovana kosa može da dodje do izražaja, a kada je kosa negovana možete sebi dozvoliti da je pustite da slobodno pada.. Bilo da odaberete lokne ili ravnu kosu, njen sjaj i mekoća neće ostati neprimećeni.

Takodje, puštena duga kosa može da prekrije odredjene nedostatke na vašem telu, posebno na ledjima, ramenima i vratu. Možda imate problematičnu kožu ledja, široka ili uska ramena, možda imate mladeže ili pege, nešto što želite da prikrijete? Onda je duga puštena kosa pravi izbor. Takodje, puštena kosa može da prikrije uši.

Još je idealna za one koji ne vole da čupaju šnale iz kose nakon ionako napornog dana i umora koji stigne kada se sve to završi.

Ipak, puštena kosa ima i svojih mana. Jedna od njih je svakako što se lako mrsi, pa začas može da postane neuredna i da deluje kao da uopšte i nemate frizuru. Zato se najčešće biraju lokne umesto ravne kose.

Na slikama to može da izgleda zanosno i ležerno, ali će teško održati svoj privlačan izgled tokom celog dana. Posebno ukoliko je napolju vlažno. Znate već kako to ide. Nije pogodna ni ukoliko je toplo napolju, jer puštena kosa dodatno stvara toplotu.

Pokušavanje da namestite vašu kosu i konačno je zauzdate može vam oduzeti mnogo vremena, ali i samopouzdanja. Zato birajte pažljivo, pre svega prema “vrsti” veselja na koje idete. Ako nećete biti puno aktivni, onda je ovo svakako dobar izbor. Ako ćete, pak, više vremena provesti u pokretu, razmislite.

Duga puštena kosa sa šiškama

Ukoliko imate šiške, a takodje ste od klasika, evo predloga za neku od fruzura za puštenu kosu sa šiškama.. Takodje ume da izgleda i romantično i elegantno, a svakako izgleda drugačije. Žene sa šiškama deluju još i tajanstveno..

Ako želite da upotpunite izgled, i da vašu frizuru učinite više svečanom, onda možete dodati rajf ili sličan komad koji će imati isti efekat.. Popularni su cvetovi, pa čak i leptirići, biseri..

Kratka puštena kosa

Kratka puštena kosa ume dosta bolje da izgleda nego duga puštena kosa, što je nekako i logično. Sa kratkom kosom ne može toliko frizura da se radi, kao što to može sa dugom, ali zato to što može često izgleda jako efektno i veoma lepo, elegantno.

Bilo da ste ošišani na paž, ili skroz kratko, frizura može da izgleda odlično. Na slici su naša dva favorita.

Ukoliko ste ošišani na paž, blagi talasi i venčić od cveća da doprinose romantičnoj noti. Ukoliko imate još kraću kosu, onda će fino očešljana i tek blago zalizana kosa izgledati odlično, takodje uz neki mali detalj da frizura ne bude previše klasična. Kod ove frizure preporučujemo i veo, ukoliko je venčanje u pitanju, posebno ako želite da prekrijete to da vam je kosa kratka.

Kratka puštena kosa sa šiškama

Takodje naši favoriti kada je kratka kosa u pitanju – šiške u ovom slučaju zaista deluju veoma romantično! Možete ostaviti šiške tako da padaju preko čela ravno, a ono što mi preporučujemo jeste da šiške idu blago u stranu, uz malo sitnije ili krupnije lokne.

Možete se odlučiti i za ravnu kosu, ali tada obavezno dodajte neki detalj – baš poput venčića sa slike, i veo ukoliko ste mlada. Ukoliko niste, onda dodajte neki detaljčić poput tankog belog rajfa ili upečatljive šnale sa jedne strane.

Puštena kosa sa strane

Krupne lokne sa strane izgledaju veoma elegantno, složićete se. Možda je ovo vaš izbor? Ne čudi ako jeste, jer ovakva frizura zaista pristaje gotovo svima, i pogodna je za sve svečane prilike. Bilo da je venčanje u pitanju, matura ili ste samo jedan od najvažnijih gostiju na proslavi. Nećete ostati nezapaženi!

Uz ovakvu frizuru obično idu mindjuše jer uvo ostaje slobodno. Možete sve prebaciti na jednu stranu, kao na slici broj 1, a možete uraditi kao sa slike broj 2.

Pundja

Pundje su oduvek u modi, i sigurno je da će biti zauvek jer su zaista nešto posebno. Možete ih raditi na mnogo načina, od klasičnih do veoma složenih. Sve u zavisnosti od toga šta vam je prioritet, da li želite da izgledate opušteno ili želite da postignete romantičan, elegantn izgled..

Visoka pundja

Nešto što gotovo svakome pristaje. Na slici vidimo dva klasična priprema kako visoka pundja ume lepo da stoji. Pomalo messy, odnosno raščerupana, ali i kao takva izgleda otmeno. Zato je posebna, jer je u isto vreme i otkačena i pitoma.

Možete pustiti prednji deo kose, odnosno zulufe, a možete i potpuno zalizati. Dobro pristaje svim bojama kose, ali i svim oblicima lica, zbog čega i jeste toliko voljena.

Skupljena kosa generalno ne stoji osobama koje imaju malo veće uši, ali to možete da prikrijete na razne načine, a jedan od njih jeste tako što ćete deo kose zalizati baš preko ušiju, ili ćete pustiti malo kose pored ili preko njih, baš kao na slici broj 1.

Niska pundja

Još jedan od naših favorita! Pogledajte kako elegantno izgleda! Zaista. Kome se ovakva frizura ne bi dopala?

Bilo da imate svetliju ili tamniju kosu, i ma koji god oblik lica da je. Možete raditi sa šiškama sa strane da prekrijete nesavršenosti, možete potpuno pokupiti kosu, blago podići kod temena ili potpuno zalizati. Sve varijante dolaze u obzir.

Ovakvoj frizuri nisu potrebni nikakvi dodaci, ali možete po uzoru na sliku broj 3 odabrati neki lagani, klasični veo. Možete takodje dodati neki cvetić ili slično.

Loading...

Pundja sa strane

Nesvakidašnja, ali ništa manje elegantna i ležerna frizura. Odabrali smo neke od najefektnijih, a vi svakako možete privezati samo običnu pundju sa strane, i ona već dobija potpuno novi izgled i potpuno osvežava.

Bilo da se odlučite za urednu pundju sa strane, ili pak za onu neurednu sa nekoliko premena koji štrče, nema greške. Odaberite onu varijantu u kojoj ćete se vi osećati kao vi! Odaberite ono što ćete umeti bolje da iznesete.

Ako odaberete klasičnu pundju dodajte neki detaljčić da frizura ne bude sasvim jednostavna. Ali ako odaberete neku sa slike, možete i ne morate da dodate ništa, i frizura će biti totalno posebna.

Pundja i riblja kost

Dva načina kako da riblju kost začinite, tako da dobijete jednu sasvim elegantnu i neobičnu frizuru koja će se sigurno svima dopasti! Riblja kost je uvek i oduvek popularna, a kada se udruži sa pundjom, greške nema.

Možete raditi kao na slici broj 1, ili na slici broj 2 – obe frizure su lepe na svoj način. Frizura broj 1 je možda za neku ležerniju varijantu, dok je frizura broj 2 nešto elegantnija i kao takva pogodna za svečanije prilike.

Kosa vezana u rep

Ukoliko volite vezanu kosu više nego puštenu, ne brinite, i kosa pokupljena u rep ume da izgleda veoma otmeno! Čest je izbor za svečane prilike koje se održavaju leti, jer kosa tada manje smeta, ne stvara vrućinu i takva frizura ima sposobnost da se održi tokom čitavog dana..

Klasičan rep

Potpuno klasičan ili blago messy, sa zalizanim šiškama sa strane ili puštenim pramenčićima. Obe varijante su odlične, i obe tako ležerne.

Uz klasičan rep mindjuše su dobrodošle, ali to opet zavisi od vašeg ličnog osećaja – na prvoj slici vidimo kako je jednostavna frizura tako elegantna, uz jedva vidljive mindjuše. Savršeno.

Blago raščerupan rep takodje ume da izgleda veoma elegantno, ali je više za neke ležernije varijante, poput devojačke večeri, proslave sa društvom i slično. Odlična je i za maturu za one devojke koje žele da budu drugačije i opuštene..

Nizak rep

Nizak rep takodje može da bude dobar izbor. Možete se odlučiti za klasičnu varijantu niskog repa, ali, naši favoriti su frizure sa slike. Podignuta kosa kod temena, i niski rep sa blagim ili krupnim loknama. Može u kombinaciji sa pletenicom, sa puštenim pramenčićima..

Šiške takodje dolaze u obzir, i poželjene su čak, jer kada rep pokupimo nisko, glava dolazi do izražaja. U tom slučaju će podignuta kosa kod temena dati lepši izgled glave, a takodje i šiške ili pušteni pramenovi.

Pošto su ovakve frizure efektne same po sebi, odlučite se za diskretne mindjuše.

Visoki rep

Blago podignuta kosa kod temena, šiške sa strane i bujni talasi pokupljeni rep – definitivno pravi izbor. Izgleda bajkovito, pa ova frizura može da bude pravi izbor ukoliko ste mlada.

Druga frizura je nešto jednostavnija, kosa potpuno skupljena i “zalizana” kod temena, sa takodje bujnim, talasastim repom. Kod ove varijante su mindjuše obavezne jer fino dolaze do izražaja i upotpunjuju frizuru. Odaberite je ukoliko želite da izgledate nežno i ležerno, opušteno.

Pletenice u kosi

Uvek u modi, uvek omiljene! Pletenice mogu da se urade na bezbroj načina, sa puštenom ili skupljenom kosom, u kratkoj ili dugoj kosi.. Od klasičnih do nesvakidašnjih!

Vodopad pletenica

Vodopao pletenica bolje stoji svetlijim nijansama, jer se tada pletenica bolje vidi u kosi. Ipak, možete raditi i sa tamnijom kosom, a onda ukrasite pletenicu nekim belim cvetićima. Loknice su nekako obavezne uz ovu vrstu pletenice, ali vi se možete odlučiti i za ravnu kosu.

Ovo su naša dva favorita kada je ova frizura u pitanju, tako jednostavno a tako elegantno.

Pletenica sa strane

Dve različite pletenice se spajaju u jednu, i ova frizura izgleda tako moćno. Potpuno nesvakidašnje. Pomislićete da se pravi jako dugo a zapravo se isplete za nekoliko minuta a vi imate potpuno drugačiju frizuru!

Pletenica sa slike broj jedan je nešto klasičnija, ukombinovana sa savršenim loknama. Takodje pun pogodak! Ovo je prava romantična frizura.

Bujna pletenica

I, za kraj, naš favorit broj 1! Krupne lokne koje su ispletene u blagu pletenicu, tako da potpuno dolaze do izražaja, ali da se pletenica takodje nazire. Jedna sasvim neobična, veoma elaganta i prefinjena frizura..

Odlično pristaje i tamnijoj i svetlijoj kosi, uz neki skladan cvetić i hlajinu otvorenih ledja – savršeno!

Šta još da dodamo a da dočaramo bolje nego slika?

Svečane frizure za devojčice

Vodopad pletenica izgleda tako slatko kada je jedna mala princeza iznese! Zar ne?

Visoka i niska pundja za male dame! Kako jedna ozbiljna fizura može da izgleda tako nežno… Ova frizura je posebno za devojčice nežnog karaktera..

Još slatkih pundjica za najsladje! Jedna sa roze mašnicom i čupavom pundjom, u kombinaciji sa neustrašivim šiškicama. Druga sa pletenicom i visokom pundjom. Rajf i šiške su takodje tu jer uz ovu kombinaciju odlično idu!

…Nadamo se da ćete medju slikama pronaći ono što vam je potrebno, da ćete “kliknuti” sa odredjenom frizurom i da ćete uspeti da je iznesete na najbolji mogući način! Jedan od predloga je, da, ukoliko idete sa svojom ćerkicom, odnosno sa nekom malom devojčicom u paru, možete uraditi istu frizuru. Na taj način ćete sigurno pobrati simpatije svih prisutnih, i taj dan će za vas biti poseban!

Sponzorisano:

Loading...