Sve što treba da znate o botoksu za kosu

Kada pomislite na bore, možda ćete pomisliti na čuveni botulinum toksin A (Botox), uobičajeno sredstvo koje se koristi za peglanje bora. Ali šta je sa botoksom za kosu?

Tokom starenja, kosa gubi svoj volumen i elastičnost, baš kao i vaša koža. Tako da, kao što se javlja potreba za podmlađivanjem kože – isto tako postoji potreba i za podmlađivanjem kose. Tako je u moru preparata za kosu botoks zauzeo visoko cenjeno mesto.

Iz tog razloga se danas na tržištu mogu pronaći novi proizvodi za kosu poznati kao botoks za kosu – koji bi trebalo da pomognu u ispunjavanju kose, učiniti je glatkom i smanjiti kovrdžanje kose.

Šta je botoks za kosu?

Botoks za kosu je pomlađujući tretman kose koji smanjuje kovrdžavost i poboljšava zdravlje vaše kose.

Ovaj tretman je pogodan za sve tipove kose. Botoks za kosu je mnogo sigurniji od tretmana keratinom.

Botoks za kosu je tretman za dubinsko regenerisanje kose koji eliminiše kovrdžavost, dodaje volumen i podmlađuje oštećenu kosu. Na tržištu se prodaje kao sigurnija alternativa za tretman keratinom, koji obično sadrži opasne hemikalije kao što je formaldehid.

Botoks za kosu možda deli svoje ime sa popularnim tretmanom protiv bora, ali tu se svaka sličnost završava. Dok je klasičan botoks zapravo proizvod za ubrizgavanje koji se koristi kozmetički da smanji pojavu bora, botoks za kosu je lokalna terapija namenjena upotrebi na kosi.

Loading...

Botoks za kosu ne sadrži botulinum toksin, neurotoksin u pravom Botoxu koji opušta mišiće lica i zaglađuje kožu.

Umesto toga, ovo popularno ime je zasnovano na tome kako taj proizvod funkcioniše.

Baš kao što Botoks deluje tako što opušta mišiće i izglađuje kožu, tako i „botoks za kosu“ deluje tako što popunjava pojedinačna vlakna kose kako bi joj pružio punoću i učinio je glatkom.

Šta sadrži botoks za kosu?

Aktivni sastojci koji se nalaze u botoksu za kosu mogu varirati u zavisnosti od proizvoda, ali najčešće uključuju:

● vitamin B5
● vitamin E
arganovo ulje
kokosovo ulje
● kolagen kompleks
● glioksilna kiselina.

Niz kozmetičkih kompanija proizvodi proizvode za botoks kose, uključujući L’Oreal, Koko Keratin, INOAR Professional i mnogi drugi.

Sastojci se razlikuju u zavisnosti od proizvoda. Neki proizvodi koriste sastojak nazvan Intra-Cilane za popunjavanje pramenova kose fleksibilnim, mekim vlaknima. To pomaže u stvaranju potpunije, glatkije kose.

S druge strane, neki proizvodi koriste ulje kavijara, BONT-L peptid, kompleks vitamina i kolagena, koji zajedno čine deo botoks tretmana za kosu.

Kako deluje botoks za kosu?

Botoks za kosu je zapravo tretman za dubinsko regenerisanje koji oblaže vlakna kose filerom (puniocem), kao što je keratin. Tretman ispunjava bilo koje slomljene ili tanke površine na svakom pramenu kose, kako bi se kosa učinila potpunijom i sjajnijom.

Zaista može poboljšati izgled i zdravlje vaše kose. Ovaj popularan tretman smanjuje kovrdžanje, čini vašu kosu glatkijom i smanjuje vreme stilizovanja kose.

Botoks takođe hidrira i vlaži kosu. Ovo pomaže u popravljanju bilo kakvog oštećenja, sprečava lomljenje i podstiče rast kose.

Kome je namenjen?

Keratin tretman je obično rezervisan za one sa grubom, kovrdžavom kosom. Botoks sa druge strane, može da koristi bilo ko ko želi da poboljša izgled svoje kose.

Tretman deluje na strukturalnom nivou kako bi se popravila oštećena kosa, što je pogodno za širok spektar kandidata.

Stoga, možete ga koristiti ako imate:

● ispucale, zamršene i suve krajeve
● veoma tanku, retku kosu, kojoj nedostaje volumen ili sjaj
● oštećenu kosu
● neukrotivu kosu
● kosu koju želite da ispravite.
Zahvaljujući pomlađivačkim svojstvima može se koristiti i za obnavljanje oštećenja kose koje je uzrokovano:
ispravljanjem i uvijanjem kose
● izbeljivanjem i blajhanjem
● farbanjem
● preteranim stilizovanjem i četkanjem kose.
Uopšteno, botoks za kosu se smatra sigurnim za bilo koji tip kose.

Kako se nanosi botoks za kosu?

Za tretman nisu potrebne igle. Umesto toga, proizvod se nanosi direktno na kosu i češlja se kako bi se maksimalno povećala pokrivenost kose.

Dakle, ne brinite, ovaj tretman ne koristi injekcije bilo koje vrste. Umesto toga, to je sredstvo za regenerisanje koje se nanosi direktno na vaše pramenove. Možete ići u frizerski salon da biste imali ovaj tretman ili možete da kupite proizvode namenjene za botoks.

Loading...

Tretman započinje šamponom kako bi se otvorila kutikula kose i pripremili pramenovi za regenerisanje.

Zatim se kosa razdvaja na sekcije. Botoks se potom nanosi na vlakna masiranjem ili četkanjem proizvoda od korena do vrhova. Tretman se ostavlja da odstoji na vlažnoj kosi u periodu od 20 do 90 minuta.

Neki frizeri mogu izabrati da isperu proizvod pre sušenja i ispravljanja kose presom. Drugi frizeri mogu ostaviti proizvod na vašoj kosi dok se osuši i izravna kosu, kako bi proizvod potpuno prodreo u vaše pramenove.

Rezultate tretmana možete videti odmah nakon sušenja!

Koliko je botoks za kosu efikasan?

Botoks za kosu je sve popularniji trend, i postoje mnoge kućne verzije za koje se tvrdi da su odlične i da rade posao. Ponekad je teško odrediti koliko dobro funkcionišu ovi proizvodi koji se koriste kod kuće.

Svakako je najbitnija stavka da sastojci koji se koriste budu visokokvalitetni.

Za sigurne i najefikasnije rezultate bi bilo najbolje da posetite pouzdani frizerski salon. Frizeri mogu da kupe svoje proizvode od proverenih izvora, tako da znaju da dobijaju najbolje proizvode od pouzdanih proizvođača.

Efekti bi trebalo da traju između 2-4 meseca, mada će tačan vremenski okvir varirati od osobe do osobe.

Preporučuje se da koristite prirodni šampon za kosu bez sulfata kako biste sačuvali rezultate i čak produžili efekte botoksa kose!

Da li je botoks za kosu siguran?

Proizvod namenjen botoksu kose se smatra bezbednim za upotrebu, ali svakako da kao i kod svakog tretmana kose postoji rizik od iritacije kože ili alergijske reakcije. Zato prvo uradite mali test na vašoj kosi da biste videli kako vaše telo reaguje pre nanošenja proizvoda na ostatak vaše glave.

Da bi se smanjio rizik od štetnih nuspojava, tretman ne bi trebalo da dođe u kontakt sa vašom kožom.

Botoks kose vs. keratin

Botoks i keratinski tretman kose imaju niz sličnosti. Oba proizvoda se mogu koristiti kako bi vaša kosa bila glatka, sjajnija i lakša za oblikovanje, a oba proizvoda daju rezultate koji traju otprilike 3 meseca.

Međutim, oni takođe imaju neke ključne razlike:

● Botoks za kosu je pogodan za sve tipove kose, dok se tretman keratinom obično koristi samo na gustoj, kovrdžavoj kosi.
● Botoks regeneriše i podmlađuje oštećenu kosu, dok tretman keratinom može prouzrokovati oštećenja ponovljenim tretmanima.
● Botoks za kosu se može primeniti kod kuće. Terapija keratinom treba da se uradi u salonu iz bezbednosnih razloga!

Najvažnija razlika između botoksa i keratinskog tretmana kose je da botoks ne sadrži formaldehid. Zbog toga ga je mnogo sigurnije koristiti od keratina!

Preterano izlaganje formaldehidu može povećati rizik od raka. Za neke proizvode namenjene keratinskom tretmanu kose je utvrđeno da sadrže opasno visoke koncentracije formaldehida.

U jednoj studiji, od sedam testiranih proizvoda, šest je sadržalo nivoe formaldehida u rasponu od 0,96 do 1,4%. Ovo je pet puta više od preporučenih 0,2% koje je odredila Komisija za pregled kozmetičkih sastojaka u SAD-u.

Kratkoročno, izlaganje formaldehidu može dovesti do niza štetnih efekata kao što su vodene oči, kašljanje, mučnina, peckanje očiju i nosa, iritacija kože i još mnogo toga.

Keratin tretmani su hemijski tretmani koji često sadrže formaldehid. Formaldehid se koristi za “zaključavanje” ili “zamrzavanje” pramenova kose u ravnoj poziciji kako bi ih održao glatkim.

Veliki je problem što je formaldehid koji se koristi u ovim tretmanima izazvao određenu zabrinutost, jer je formaldehid karcinogen.

S druge strane, botoks za kosu je samo tretman za regenerisanje i ne koristi hemijske reakcije za svoje dejstvo. Botoks tretman za kosu ne sadrži formaldehid!

Botoks za kosu kod kuće

Moguće je da sami uradite botoks za kosu kod kuće. Evo najboljeg načina za nanošenje:

● Temeljno operite kosu prirodnim šamponom za čišćenje kako biste uklonili prljavštinu, hemikalije i druge zagađivače koji su se nakupili.
● Isperite kosu i lagano je osušite.
● Raspletite kosu pomoću češlja sa širokim zupcima.
● Pripremite botoks za kosu prema uputstvima na kutiji proizvoda.
● Podelite kosu na četiri jednaka dela.
● Pomoću četke za farbanje, nanesite smešu počev od korena vaše kose do vrhova. – Pročešljajte kako biste osigurali ravnomernu raspodelu proizvoda po kosi.
● Ostavite mešavinu da odstoji 45 minuta ili prema uputstvu. Kovrdžava kosa može zahtevati više vremena.
● Isperite botoks i osušite kosu.
● Upotrebite peglu za kosu za kosu da ga ‘’zaključate’’.

Ako tražite efikasno i sigurno rešenje za glatku kosu i da učinite da ona izgleda potpunije i sjajnije, ovaj tretman vam može pomoći. Svakako je najbolja opcija da posetite pouzdani frizerski salon gde će vam stručnjaci izvesti ovaj tretman, ali postoje i proizvodi namenjeni botoksu kose koje možete i sami da kupite.

Rezultati mogu da potraju i nekoliko meseci, a uslov je da negujete kosu prirodnim sredstvima bez sulfata!

Sponzorisano:

Loading...