Sprej za kosu u boji – koji odabrati?

Najnoviji hit u svetu nege i stilizovanja kose je sprej u boji!

Sprejevi za kosu u boji ne boje kosu trajno, već se ispiraju, pa je zahvaljujući tome moguće eksperimentisati i nemati trajne posledice.

Ovi sprejevi takođe pomažu da privremeno prekrijete sede izrastke dok se ponovo ne ofarbate.

Ukoliko niste sigurni kako se sprej za kosu u boji koristi i da li je siguran za kosu, možete pronaći odgovore u ovom članku.

Takođe, izdvojićemo i određene robne marke sprejeva za kosu u boji koji se mogu pronaći na našem tržištu i reći ponešto o svakom od njih.

Kolor sprejevi za kosu su se pojavili još u 90-im godinama kada smo isprobavali razne varijante drečavih neobičnih boja na određenim pramenovima ili delovima kose. Tada su bili popularni zeleni, ljubičasti ili srebrni sprejevi. Stavljali smo ih kada bismo išli na žurku, maskenbal ili na proslavu Nove godine.

Međutim, kolor sprejevi za kosu se ne moraju koristiti samo u ove svrhe. Danas se sve više koriste za privremeno farbanje i koriste se za mnoge prilike i događaje.

Loading...

Pošto je u poslednje vreme u modi nijansiranje kose, ovi kolor sprejevi služe i za farbanje vrhova u razne nijanse, pa se tako dobija privremena promena koja donosi osveženje u izgledu.

Videćete i mnogo tinejdžera koji svoje pramenove farbaju u ružičastu ili ljubičastu boju.

Starije dame koriste sprejeve u boji da bi lako i jednostavno prekrile izrasle sede u korenu dok ne sačekaju svoj termin za farbanje u frizerskom salonu, a i kako bi odložile uništavanje kose jakim farbama i hidrogenima.

Ponekad vam čitava kosa izgleda lepo i negovano, a problem je samo u sedom izrastku i zaista je šteta da čitavu kosu farbate samo zbog toga.

Tu nastupaju sprejevi u boji koja najviše odgovara vašoj boji kose. Zahvaljujući tome, uvek ćete izgledati negovano i doterano, a kosa neće trpeti velika oštećenja.

Sprejevi za izrastak sede kose

Retouch ili Root CoverUp sprejevi su noviji proizvodi na našem tržištu koji prekrivaju sede vlasi i izrastak. Inovativnost ovog proizvoda dovela je do toga da svaka žena želi da ga ima pri ruci kako bi prikrila svega nekoliko santimetara sede kose.

Ovakvi sprejevi obično dolaze u setu nijansi od najtamnije crne kose, pa sve do plave i u sebi sadrže jak pigment koji je u stanju da prekrije sede.

Sprejevi za retuširanje imaju aplikator, tačnije pumpicu koja poseduje raspršivač, pa ga je lako naneti na kosu.

Obično je preporuka da se sprej promućka pre upotrebe i da se bočica spreja drži uspravno dok se nanosi. Bočica se udalji od kose na nekih 15-ak santimentara, a preko ramena se stavi neki stari peškir kako biste izbegli da umažete garderobu.

Naprskajte boju precizno tako što ćete pokrivati manja područja kose.

Nemojte dugo pritiskati, kako ne biste ispustili previše boje.

Poigrajte se sa svojim izgledom – koristite sprej za kosu u boji

U poslednje vreme je vrlo popularna boja kose koja najviše podseća na sedu. Zbog toga su napravljeni sprejevi u boji koji upravo daju ovakav izgled kose. Mnoge pripadnice mlađih generacija vole da naprskaju skoro čitavu kosu ovakvim sprejem.

Takođe, hrabre pripadnice nežnijeg pola vole da se igraju jarkim bojama. Obično se pojedini pramenovi prskaju u jaku plavu, ljubičastu, zelenu ili ružičastu boju.

Loading...

Postoje i odlične frizure koje se prave uz pomoć ovih sprejeva u boji. Jedna deblji pramen kose se naprska sprejem u određenoj željenoj boji, a zatim se taj pramen iskoristi za pletenje pletenice koja potom ima šareni izgled.

Vešti frizeri uspevaju da izvedu divan ombre u prelepim nijansama uz pomoć sprejeva u boji. Tada se uglavnom koriste pastelni tonovi.

Mnoge osobe se odlučuju za sprej u boji kako bi isprobale određenu boju i videle da li im ona dobro stoji pre nego što se trajno ofarbaju.

Naravno, sprejevi u boji daju najbolje rezultate kod osoba koje imaju svetlu kosu. One dame koje imaju izblajhanu kosu dobro će primati sprej u boji jer je njihova kosa porozna i lakše prima veštačku boju iz spreja.

Devojke sa tamnijom kosom postižu sjaj i odsjaj boje kada naprskaju sprej, a najvidljivija promena će se dogoditi ako naprskaju sprej u beloj ili srebrnoj boji.

Vodite računa pri upotrebi spreja u boji zbog toga što on nekada može imati neželjeni efekat. Zbog toga se preporučuje da prvo isprobate sprej na nekom manjem pramenu kose koji nije tako vidljiv. Takođe, obucite staru garderobu kako se ne biste isflekali.

Preporuka je da bojenje kose sprejom obavljate u provetrenoj prostoriji sa otvorenim prozorom.

Boja se sa kose ispire nakon nekoliko pranja, pa se nemojte plašiti. Root CoverUp sprej za prekrivanje izrastaka traje samo do sledećeg pranja.

Sprej u boji će delovati u zavisnosti od teksture i kvaliteta vaše kose.

Osobe koje imaju svetlosmeđu, plavu, sivu ili pepeljastu boju kose, bolje će primiti boju iz spreja i postojaće velika opasnost da će jako plavu ili zelenu boju teško isprati.

Osobe koje imaju tamnu kosu dobro će zadržati ljubičasti sprej, kao i sivi, beli ili srebrni.

Kada naprskate sprej u boji na kosu, gledajte da izbegavate kišu jer bi se boja mogla slivati i uflekati odeću.

Sprejevi za kosu u boji na našem tržištu

U Lilly drogerijama možete naći Venita jednokratne sprejeve za farbanje kose. Kako kaže prodavac, ovaj moderan preparat za oblikovanje i brzo farbanje kose može obojiti oblasti kose, pramenove ili celu kosu.

Sprej Venita u sebi nema dekolorante, trajne pigmente, ako ni oksidante i reklamira se kao potpuno bezbedan proizvod. Posle prvog pranja će se isprati. Pakovanje od 50 ml košta 439.00 dinara, a paleta nijansi je zaista velika.

Možete pronaći metalic red (metalik crvena), spring green (prolećno zelena), silver shine (sjajno srebrna), metalic blue (metalik plava), white base (bela), itd.

U ponudi su i L’Oreal Paris Colorista sprejevi koji koštaju 599.00 dinara. I ovi sprejevi se ispiraju posle prvog pranja, a traju duže na plavoj kosi. Izbor nijansi je veliki, a posebno su interesantne pastelne nijanse poput Rose gold ili jarke boje poput tirkizne, pink, mint, lavanda, itd.

Schwarkopf brend takođe ima svoju liniju sprejeva za privremeno bojenje kose. Boca od 120 ml košta 559.00 dinara, a nijanse imaju zanimljive nazive poput Candy Ping, Purple Kiss, Silver Splash, Blue Twist, Fiery Red, itd.

Sprejevi za retuširanje, odnosno prikrivanje sedih marke L’Oreal Paris Magic Retouch koštaju 599.00 dinara i ima ih u skoro svim Lilly drogerijama. Možete ih naći u raznim nijansama koje odgovaraju vašoj boji kose.

Vodite računa kada nanosite sprejeve u boji jer oni mogu isušiti kosu isto kao i lakovi.

Svako ko ima hemijski tretiranu kosu, naročito izbeljenu kosu, trebalo bi da izbegava sprejeve u ljubičastim, plavim i zelenim nijansama zbog toga što će se ove boje duže zadržati nego inače.

Takođe, dešavalo se da boja ispadne sasvim drugačija zbog reakcije. Osobe koje imaju osetljivo vlasište, trebalo bi da vode računa jer ovi sprejevi kod nekog mogu da izazovu alergijsku reakciju.

Sponzorisano:

Loading...