Riblja kost frizura

Iako veoma poznata frizura od davnina, riblju kost ne ume svako da isplete. Najčešće je u pitanju nedostatak pažnje i volje, jer, praviti pletenice zaista zahteva punu koncentraciju. Posebno ako ste početnik, a svakako ukoliko pletenicu želite da prošetate po gradu pa želite da bude savršena.

Isplesti drugom pletenicu, nije toliki problem, ali, isplesti sebi već jeste. Nepreglednije je, ruke su u nezgodnom položaju i kroz par minuta možete da batalite i ipak pustite kosu. Još ako svaki pramen vodi svoju borbu, priznajemo, nimalo naivno.

Šalu na stranu, u nastavku teksta ćemo ispisati nekoliko praktičnih saveta za sve one koji vole pletenice, ali im nikako ne polazi za rukom. Zaista, uz malo pažnje, strpljenja i vežbe, moći ćete sami sebi da radite pletenice, a da pritom izgledate kao da ste izašli iz salona!

Postoji mnogo vrsti pletenica, a najpoznatija svakako jeste riblja kost, mnogi bi rekli i najjednostavnija za napraviti. Ipak, potrebno je malo veštine. Sama riblja kost može da se isplete na dosta načina, a mi smo tu vam pokažemo -kako!

Riblja kost sa jedne strane

Da krenemo od početka – riblja kost sa jedne strane je najlakša varijanta, jer će biti potrebno da ispletete samo tu jednu pletenicu, a kasnije je pustite duž ledja ili prebacite napred ukoliko imate dugu kosu, tako da vam se svi dive!

Zaista, riblja kost ume veoma otmeno da izgleda, a posebno leti uz neku lepršavu haljinicu.

Pre svega, da biste uspešno ispleli pletenicu, neka vam kosa ne bude tek oprana, potpuno čista. Najbolje bi bilo da napravite sutradan, pošto ste oprali kosu, ili uveče. Svakako, neka vam kosa ne bude masna jer to može da se primeti.

Loading...

Kosu dobro očešljajte, a ako vam se mrsi, obavezno prilikom pranja koristite balzam za kosu, a nakon pranja možete staviti odgovarajuće kapi ili ulje.

Nadamo se da će vam uz video biti lakše da razumete ceo postupak.. Pošto je na engleskom, svakako ćemo ispisati postupak..

Najpre uzmite jedan pramen kose, s vrha. Zatim, uzmite još dva ista pramena. Pramen sa desne strane sada prebacite preko središnjeg pramena, a potom levi pramen prebacite preko desnog.

Dalje pletite istim redom, s tim da ćete uzimati novi pramen kose i dodati ga već postojećem. U videu se jasno vidi kako se to radi. Dakle, pletite dalje, a kada ste iskoristili svu kosu, dalje pletite običnu pletenicu i dobro vežite jakom gumicom.

Trudite se da budete fokusirani, kako ne biste pomešali pramenove, takodje, pri svakom zatezanju dobro zategnite kako bi pletenica što duže bila na svom mestu, odnosno, kako se ne bi ubrzo opustila.

Riblja kost sa dve strane

Sada, kada znate tačan postupak, neće vam biti teško da radite ostale varijante, posebno ne ovu. Umesto jedne, uradićete dve jednake pletenice.

Dakle, postupak pletenja je isti, s tim što ćete prethodno morati da podelite kosu na dva jednaka dela, a onda svaki deo pletete posebno. Uz pomoć češlja najpre dobro očešljajte kosu, zatim napravite razdeljak na sredini kose. Neka razdeljak bude jedna linija. Uradite to prstima ili češljićem koji ima tanji kraj (kao na slici).

Kada ste podelili kosu, jedan deo vežite gumicom da vam ne smeta, a drugi deo opet lepo očešljajte. Počnite sa pletenjem, tako što ćete uzeti tri pramenčića, i dalje raditi postupkom kao što je objašnjeno u video klipu.

Takodje čvrsto zatežite pramenove, kako bi pletenice što duže dobro izgledale, i kako se ne bi opustile i raspale. Nekada i to ume da bude lepo i “messy”, posebno leti.

Ukoliko imate šiške, radite na isti način s tim da će šiške ostati napred ukoliko to želite, ako ne želite, onda možete da krenete od njih, samo ih očešljajte ka pozadi. Bilo da se odlučite za jednu, ili za dve pletenice.

Riblja kost sa šiškama jedna je od omiljenih frizura mnogima, izgleda zavodnički!

Takodje, osim dve riblje kosti, možete raditi tri ili više – biće sitnije, ali ko ima sitnu glavu frizura odlično stoji!

Loading...

Riblja kost i lokne

Takodje jedna od fantastičnih frizura, posebno za neke svečane prilike, kada želite da izgledate besprekorno! Pletenica i lokne su oduvek popularni, a kada ih spojimo dobijemo svakako jednu prelepu frizuricu.

Ukoliko već imate talasastu kosu, onda će vam ova frizura sigurno postati omiljena! Ako imate ravnu kosu, eto ideje kako da izgledate potpuno drugačije!

Ne sasvim jednostavna, i svakako bi bilo dobro da vam neko drugi plete, ali, ako volite frizure i volite da radite sami, onda ste na pravom mestu.

Tu je takodje jedan video klip koji će vam lakše i detaljnije objasniti kako da uradite ovu prelepu frizuru!

Kako naslov govori, ova pletenica se zapravo zove “vodopad”, zbog toga što pramenovi kose padaju na dole. Ovo zaista izgleda fantastično sa loknama, ali isto možete raditi i sa ravnom kosom.

Dakle, postupak je sličan kao i kod obične riblje kosti, s tim da ćete ovog puta jedan pramen uvek pustiti dole, baš kao niz vodopad, i zameniti ga drugim. Takodje je potrebno strpljenja i koncentracije, da bi sve ispalo kako treba. Nadamo se da će video klip biti od pomoći!

Ukoliko imate prirodno ravnu kosu, možete najpre isplesti pletenicu, a onda naknadno uviti lokne kako se ne bi dodatno opustile prilikom pletenja pletenice. Pošto je ova frizura najčešće izbor za svečane prilike, kosu možete poprskati lakom kako bi što duže bila na svom mestu..

Riblja kost i rep

Još jedna zanimljiva frizura, još jedan način kako da napravite riblju kost i izgledate savršeno! Ova frizura stoji gotovo svima, ma kakav oblik glave da imate, ponytail i riblja kost ne mogu biti greška!

Dakle, najpre odvojite gornji deo kose koji želite da ispletete, od donjeg. Donji deo zatim pokupite u čvrsti rep. Gornji deo kose pletite klasičnim postupkom, pa kada završite vežite u rep, a onda pričvrstite za već napravljen rep – vežite novom gumicom oba repa, tako da liče na jedan.

Na slici se vidi postupak.

Ukoliko želite visoki rep, bujni, takozvani ponytail, onda radite istim postupkom sa slike. Prebacujte pramen po pramen i uz pomoć češlja gužvajte na dole tako da kosa postane bujnina. Vratite onda pramenove nazad pa laganim pokretima raščešljajte samo gornji deo, da ne bi izgledao čupavo i neuredno.

Kosu naprskajte lakom ukoliko želite da se sija, i da frizura potraje čitav dan.

Na isti način možete raditi i niski rep – kada ispletete gornji deo kose, samo čvrsto vežite rep i lepo ga očešljajte.

Takodje, možete raditi riblju kost pozadi, tako što ćete prebaciti kosu napred a onda plesti pletenicu standardnim postupkom.. Kada dodjete do temena glave, samo pokupite u rep ili pundju, i eto savršene frizure! Zar ne?

Savet + 

Već smo pomenuli da kosa ne bi smela da bude potpuno čista, a razlog tome je taj što su dlake onda svilene i pomalo krute, pa kao takve ne mogu da se savladaju. Isto tako, teško je raditi i sa skroz mokrom kosom, jer se onda dlake lepe i rizikujete da počupate kosu i odustanete od pletenice zauvek!

Zaista, najbolje bi bilo da kosu operete dan ranije, a može da bude prljava u slučaju da radite pletenicu sa repom, i pritom stavljate lak dodatno kako bi sve to držao.

Ako radite klasičnu riblju kost, neka kosa bude čistija, kao i za riblju kost sa dve strane i riblju kost sa loknama – tu posebno, jer bi kosa trebalo da izgleda elegantno. Jedino, dakle, kada je rep u pitanju, možete raditi sa masnijom jer ćete svakako da pričvrstite sve lakom ili gelom za kosu.

No, ono što je dodatni savet jeste taj da, ukoliko želite talase u kosi, odnosno lokne, možete isplesti pletenicu pa je pokvasiti a zatim osušiti kosu. Ili, ako vam ne pada teško, ispletite pletenicu na mokru kosu – kada pustite kosu, imaćete prelepe talase! 

Što bi rekli, jednim udarcem dve muve. Prvi dan pletenica drugi dan lokne, i oba dana imate savršenu frizuru!

Sponzorisano:

Loading...