Najbolje frizure za žene srednjih godina 2019

Odabir nove frizure za novu “eru u vašem životu” ne bi trebalo da znači neku veliku promenu. Uvek možete da se zadržite na vašem omiljenom dotadašnjem stilu, ali je potrebno samo par trikova radi osveženja.

Treba se fokusirati na tri ključna faktora: sturktura kostiju, teksturu kose i vašu raspoloženost da održavate tu frizutu u manjoj ili većoj meri – tj. koliko ste spremni vremena da dovojite za redovno održavanje kose.

Žene u “elegantnim” godinama zaslužuju dosta komplimenata. One znaju kako da izgledaju zanosno i šta im zaista prija, a jedna od ključnih stvari u njihovoj celokupnoj pojavi jeste izbor prave frizure. Stilovi i frizure za žene u zrelim godinama ne moraju slepo da prate trenutne modne trendove, ali treba da budu inspirisane najboljim tendencijama.

Jednostavne, ali elegantne kratke frizure za starije dame su trenutno veoma popularne. Klasične bobi-frizure (paž), simpatični pramenovi, lepe nežne lokne ili pomalo razbarušene frizure srednje dužine pune teksture, umereni volumen i “pokret” u kosi – najbolji su izbor koji dovodi do toga da se istakne karakter i aktivna upečatljiva ličnost.

Žene u srednjim godinama se nalaze i pred pitanjem da li da farbaju svoju kosu ili da zadrže sede, pa je pored frizure i kolorit jedno od pitanja kojim se mogu baviti.

Stilovi frizure za žene u srednjim godinama mogu i treba da budu interesantne, moderne i svakako laskave.

Jednostavne kratke frizure sa stilom za žene srednjih godina

Kako starimo, mi preispitujemo naš stil odevanja, ali i stil frizure koju ćemo nositi, što je potpuno normalno, jer izgledati isto decenijama, ne samo da je dosadno, nego i nije odlika žene od stila. Žena ne prestaje biti ženom sa godinama. Promena izgleda i eksperimentisanje sa stilovima je u njenoj prirodi.

Loading...

Međutim, sa godinama, mi težimo za više komfora, a kratka kosa je odlična osnova za frizuru koja ne zahteva puno bavljenja njome, dok i dalje izgleda “stajliš” i ne izaziva da se osećamo kao “tetka”.

Ako želite da izgledate elegantno i stabilno, preporučujemo da začešljate svoju kosu unazad i da otvorite svoje lice. Preterano neuredne i frizure koje pokrivaju lice mogu izgledati neugodno, a ponekad i grozno.

Šiške su ok i one čine da izgledate mlađe, ali probajte da ih držite urednim, podšišanim ili ukoso isečenim, kako vaše čelo ne bi bilo kompletno pokriveno. Razmotrite svetlije nijanse kose i na taj način ćete lako oterati godine sa vašeg lica. Neke starije dame izgledaju prilično zavodljivo i sa svojom srebrnom kosom. Ako ne volite sede, onda razmislite o prelivima plave i zlatno braon, kao i o pramenovima.

Osim toga, možete se pridržavati generalnih preporuka kada je u pitanju izbor frizure, ali uvek imajte u vidu oblik vašeg lica i teksturu same kose. Ravna i tanka kosa izgleda lepše kada je kraća, dok gušća kosa izgleda najbolje kada je stepenasto ošišana.

Da biste napravili dobar oblik, a imate kraću kosu ili kosu srednje dužine, najbolje je da vas frizer ošiša stepenasto. Kada iamte ravnu kosu, možete joj dodati volumen i vazdušasti izgled tako što ćete krajeve istaći uz pomoć uvijača.

Loading...

Ako ste hrabri, onda ćete tražiti od vašeg frizera da vas ošiša na paž, ali tako da malo izdigne zadnji deo, dok će prednje pramenove da ostavi malo dužim. Kada uz to na kosu nabacite neku fenomenalnu upečatljivu boju, sigurno ćete izgledati mlađe i interesantnije.

Kako žena stari, glavna prepreka sa kojom se suočava jeste da nauči kako da stari dostojanstveno. Ona mora naučiti da prihvati stilove odevanja i kompletnog izgleda koji su zreliji i elegantniji, ali da ipak imaju nekakvu mladalačku vibraciju. Na kraju krajeva, cilj je da izgledate svežije, a ne da varate da ste mlađi nego što jeste. Glavni element koji je ovde centralni jeste upravo kosa i frizura.

Pravi izbor frizure može podmladiti zrelu ženu, ali joj u isto vreme može dati i neophodnu notu samopouzdanja čineći je da izgleda šik i trendi.

Kako ste stariji, najbolje je birati jednostavnije stilove. Izbegavajte frizure koje su previše čupave ili slojevite jer će izgledati neuredno i neupadljivo. Umesto toga, birajte ravne frizure.

Pramenovi su sjajan način da dodate malo svetlosti i pokreta vašoj kosi. Samo budite uvereni da su pramenovi svega nekoliko nijansi svetliji od boje vašeg korena, kako bi to dalo vašem izgledu elegantnu vibraciju.

Ako ste osoba koja je celog života nosila šiške, ne morate ih se sada odreći. Jedino što treba da primenite neki malo zreliji stil poput šiški u stranu.

“Piksi” (pixie) frizure za dame srednjih godina

Piksi frizure su kratke frizure koje su oduvek bile izbor vrlo hrabrih žena. Nema puno dama koje bi se usudile da drastično ošišaju svoju kosu, pogotovu ako do sada nikad nisu bile ovako stilizovane. Ipak, mnoge žene, kada dođu u srednje godine, odluče da urade nešto drugačije i da se na taj način suprotstave uvreženom mišljenju da moraju izgledati ozbiljno i klasično.

Piksi frizure su prava stvar za svaku ženu koja se ne predaje tako lako. Kako bi piksi frizura bila trendi prvo ćete morati da se pozabavite šiškama. Neke dame puštaju da im šiške dopiru do obrva, ali mi preporučujemo šiške kraće od ovih. Sklonite okvire sa vašeg lica i povucite šiške sa čela. Naravno, imajte u vidu visinu sopstvenog čela i oblik svog lica.

Piksi frizura je najbolja ako se razdeljak nalazi sa strane, a ne po sredini. Odlučite se za levu ili desnu stranu i ne posustajte u svojim namerama.

Ova vrsta frizure je veoma laka za održavanje, a uz pomoć dobre kreme ili gela za kosu, možete je nameštati i stilizovati na bezbroj interesantnih načina. Bez obzira što je ovakva frizura zapravo kratka kosa, to ne umanjuje ženinu senzualnost. Naprotiv, samo je uvećava.

Ono što je najvažnije u vezi sa ovom frizurom, to je da ona može da istakne linije vaših očiju, koje ne gube sjaj, bez obzira na vaše godine. Piksi frizura podmlađuje, to je sigurno.

Kratka kosa dopušta opuštenost kada je u pitanju održavanje jer se ovakva kosa opere za tili čas i brzo osuši. Uz to, piksi frizura omogućava isticanje prelepih komada nakita, naročito dobrih i upečatljivih minđuša.

Kada želite da izgledate svedenije i jednostavnije, a opet upečatljivo, piksi frizuru ćete iskombinovati sa farbanjem u jednu nijansu. Uravnotežena boja, plus kratka piksi frizura odaju stabilnost vlasnice, a ujedno šalju poruku: “Ne predajem se tako lako”.

Na kraju, svi ovi saveti koje smo izneli ne moraju da važe baš za svakoga. Svaka dama ima svoj stil i treba da ga se pridržava ako se tako najbolje oseća. Bez obzira na godine, frizura koju izaberete trebalo bi da odgovara obliku vašeg lica i celokupnoj pojavi.

Svako ko ima okruglo lice, bolje će izgledati sa dužom kosom, a dame koje imaju izduženija lica, izgledaće znatno bolje ako imaju kraće frizure.

Sponzorisano:

Loading...