Najbolje frizure za tanku kosu 2019

Imate tanku i dosadnu kosu? To vas mnogo nervira i ovog trenutka biste želeli nešto da promenite? Bez panike, imamo rešenje!

Zaista, tanka i iskrzana kosa, svi znamo, nikome ne stoji lepo. Da bi puštena kosa izgledala lepo i negovano, upravo mora da bude to – negovana.

Naša kosa je stalno izložena spoljnim uticajima, te je kao takva podložna oštećenju.

Zbog toga je veoma bitno redovno je šišati, pre svega, odnosno skraćivati krajeve koji su najčešće i najveći problem. Zatim, potrebno je redovno je prati, ali ne i previše, i svakako, šamponima koji su pogodni vašoj koži glave. A pored pranja odabranim šamponima, potrebno je koristiti i odabrane balzame, odnosno pakovanja za kosu.

Još je bitno da kosu ne izlažete često toploti – fen, pegla odnosno presa za kosu, i bilo koji način zagrevanja kose.

Kada je zima, sušenje fenom je svakako neizbežno, ali zato leti možete dopustiti sebi da kosu sušite prirodno. Ponekad feniranje i peglanje kose, ili uvijanje figarom, neće previše štetiti kosi, ali svakodnevno “maltretiranje” kose, svakako će za rezultat doneti iskrzane krajeve, tanku i beživotnu kosu.

Kako će vam kosa izgledati još zavisi od genetike. Neko će uvek i zauvek imati bujnu kosu, dok će neko drugi stalno mučiti muke sa tankim vlasima. Sve je to u redu, jer, za sve postoji rešenje. Nekada baš idealno, nekada prihvatljivo.

Loading...

U nastavku teksta pisaćemo o frizurama za tanku kosu – kako i na koji način da se ošišate i negujete kosu da bi vam izgledala bujnije, i sjajnije, odnosno negovano.. Verujemo da ćete pronaći svoju idealnu frizuru i način kako da dodjete do bujnije kose!

Bob i lob

Za bob frizuru ste verovatno čuli, i to je ona dobro poznata frizura koja je uvek u trendu.

Lob je zapravo naziv za duži bob, odnosno paž frizuru.

Obe frizure su više nego pogodne za tanku kosu, jer, što je tanka kosa duža, ona izgleda još tanje. Skraćivanjem kose dobićete na volumenu. Neko više, neko manje, ali, svakako će utisak biti da je kosa dosta gušća nego što i zaista jeste.

Još poželjnije je da bob i lob budu talasasti, jer tako još više dobijate na volumenu. Ukoliko imate tanku kosu, postoji nekoliko načina kako da na prirodan način uvijete kosu, bez toplote. Ako vam je kosa već talasasta, biće potrebno samo malo oblikovanje.

Dakle, prva frizura koju bismo odabrali za tanku kosu jeste bob, odnosno lob. Sa njima nema greške. Iako ne dozvoljava svaki oblik lica kraktu frizuru, talasi se lako prilagode i ovakva frizura će gotovo svima odlično pristajati!

Primer sa slike pokazuje kako izgleda savršeno kratka, ali talastasta kosa koja daje volumen kosi. Možete raditi kraće, ili duže do ispod brade, u zavisnosti od toga šta vama bolje pristaje.

Stepeni

Za ovo verovatno znate – ako želite da kosa izgleda bujnije, ošišajte je stepenasto. Kada su prednji pramenovi kraći, kosa odaje osećaj volumena, te su stepeni kao stvoreni za tanku kosu.

Postoji mnogo frizura sa stepenastim pramenovima, a na slici možete videti jednu od najpopularnijih.

Takodje su poželjni talasi, jer, kada je tanka kosa u pitanju, talasi doprinose volumenu takodje. Naravno, ako volite da nosite ravnu kosu, i u tom slučaju će izgledati bujnije, sveže i negovano.

Bitno je redovno šišanje, odnosno održavanje krajeva zdravim i svežim. Ništa ne znači da skratite kosu a onda nastavite po starom, tako da kosa sada bude i kraća i tanja, iskrzana.. Dakle, redovna nega sada samo na nešto kraću, talasastu kosu, daće vam sjajne rezultate!

Takodje birajte prirodne načine, bez toplote, za pravljenje talasa u kosi.

Razdeljak sa strane

Razdeljak često ume da bude pun pogodak, bitno je, naravno, kakav. U ovom slučaju, razdeljak sa strane, odnosno kosa prebačena na jednu stranu, učiniće da vaša kosa izgleda dosta bujnije.

Možete odabrati kraću frizuru i u tom slučaju talase i razdeljak, i to će biti pun pogodak!

Takodje možete odabrati nešto dužu kosu i duboki razdeljak, i to će takodje izgledati odlično!

U zavisnosti od toga da li vam je kosa iskrzana i oštećena, da li je jako tanka ili neke srednje gustine, prema tome odaberite frizuru.

Ukoliko vam je kosa oštećena, šišanje i kraća kosa će vam dosta bolje pristajati. Ukoliko vam je, pak, kosa očuvana i ne tako tanka, onda odaberite dužu varijantu i razdeljak.

Guste šiške

Možda vam ovo neće delovati kao dobro rešenje, ali, razmislite još jedanput! Guste i duboke šiške svakako će učiniti da vaša kosa izgleda dosta bujnije. Možete ih nositi uz gotovo sve vrste frizura, bilo da se odlučite za bob, za stepene ili kratko ošišanu kosu, rep..

Loading...

Kosa srednje dužine, talasi i šiške? Dopada vam se? Možete ih nositi i na ravnu kosu, i kosa će opet imati taj bujni, baršunasti izgled. Najčešće je nose poslovne žene, odnosno devojke. Ovakva kosa pristaje elegantnim odevnim kombinacijama, i nama se izuzetno dopada! Posebno pristaje devojkama sa plavom kosom i pramenovima..

Zatim, nešto duže, guste šiške na stranu i kratka kosa, takodje talasasta. Šta mislite, da li vam ovaj stil odgovara? Ovakva frizura najčešće ženama osobama sa nemirnim duhom, zatim umetnicama. Ili se to samo nama tako čini?

Možda najviše volite skroz kratku kosu, ali niste zamišljali da šiške ovako dobro mogu da stoje? Ova kombinacija je odlična! Najčešće pristaje malo starijim damama, ali, takodje je savršeno mogu poneti i nešto mladje generacije.

Starijim damama dobro pristaje jer deluje mladalački, posebno plava boja kose, koja već sama po sebi dosta podmladjuje. Uz ovakvu frizuru godine vam ništa ne mogu!

Ako ne želite da odustanete od svoje ravne, i duže kose, šiške će i u tom slučaju dobro pristajati. Bez brige! U tom slučaju birajte tamnije tonove, ali nećete pogrešiti ni sa svetlijim. Različiti smo, pa će nam tako različite frizure pristajati. Često je potrebno eksperimentisati, da bismo na kraju došli do željenog rezultata.

Osobe sa tankom kosom znaju koliko je istu teško stilizovati, i koliko je teško održati volumen tokom dana. Ipak, to nije nemoguće, ali su ponekada potrebne malo drastičnije promene. Što da ne?

Rep i neuredna kosa

I, za kraj, nešto što je aktuelno, posebno leti. Razbarušena, naizgled neuredna kosa, najčešće izgleda tako romantično! Svakako deluje dosta bujnije, a leto je savršeno kada želimo i volimo da nosimo kosu skupljenu u rep.

I ovde možete da se igrate na dosta načina. Rep ne mora da bude dugačak, čak je bolje da bude kraći i talasast, upravo neuredan. Time postižemo efekat volumena.

Možete od repa da napravite pletenicu, možete ga privezati u pundju, što je možda najbolje za one sa ravnom i tankom kosom.

Od repa možete da napravite pletenicu, ili više pletenica.. Šiške takodje dolaze u obzir – one upotpunjuju izgled. Možete pustiti šiške napred, ili ih raditi sa strane, a možete pustiti tek poneki pramenčić da štrči..

Koje su najbolje frizure sa skupljenu, a tanku kosu, pogledajte u video zapisu! Naučite kako da pravite savršene frizure za leto, ali i za neku posebnu priliku.

Loše frizure za tanku kosu

Kroz tekst smo pominjali samo ono što je dobro za tanku kosu, ali, nismo se puno osvrtali na to šta nikako ne bi trebalo da radite, ukoliko imate tanku kosu!

Duga i tanka kosa često ume da bude neprivlačna – posebno ukoliko su krajevi iskrzani, a tek ukoliko je kosa masna! Ako, ipak, volite dužu kosu, onda se morate maksimalno potruditi oko krajeva, pre svega.

Kada pustite kosu, a krajevi kao slama, to nikome neće izgledati privlačno. U tom slučaju je bolje ošišati kosu i imati neku od gore ponudjenih frizurica. Vremenom, što više negujte kosu, pa onda možete sebi dopustiti odredjenu dužinu.

Ukoliko vam je kosa duga, ali negovana, sjajna, onda za promenu možete uraditi šiškice. Najpre one sa strane, malo duže, čisto da vidite kako to vama pristaje, i da li. Ako vam se dopadne, kasnije možete preći i na guste šiške, i tako ćete sigurno dodatno dobiti na volumenu. To smo kroz tekst već pomenuli.

Ukoliko se odlučite za bob ili lob, gledajte da vam kosa češće bude talasasta, a, ukoliko želite ravni bob, onda šišajte tako da prednji deo kose bude duži, do brade, a zadnji deo kraći. Tako ćete dobiti na volumenu i kosa će češće izgledati podignuto.

Što se repa tiče, nikako nemojte raditi slepljeni rep, osim ako vam oblik lica to ne dozvoljava. Češće birajte razbarušen, ili takozvani ponytail. On će prividno dati volumen vašoj kosi.

Zaključak bi bio da češće radite talase, takodje su poželjni stepeni i kraće frizure. Duga i ravna kosa, često mogu biti promašaj. Ali, kako ništa nije nužno, isprobajte više frizura pa procenite kakva to frizura vama najbolje pristaje!

Za kratku kosu treba imati hrabrosti, i nju ne može svako da iznese na pravi način. Zbog toga je kosa neke srednje dužine, sa blagim talasima ili stepenima najbolji izbor. Šiške su takodje diskutabilne, i zahtevaju dosta posvećenosti. Još, kosu možete obojiti u neku neobičnu boju da skrenete fokus sa njene gustine, ali, i pri tom izboru budite veoma pažljivi!

Nadamo se da ćete otkriti savršenu frizuru za vas, i da smo vam pomogli u tome! Kada je frizura u pitanju često umemo da budemo brzopleti, zato dobro razmislite. Iako kosa raste i sve se, naročito danas, da brzo i lako ispraviti, pre svega, trudite se da negujete svoju kosu i budete ponosni na to! 

Sponzorisano:

Loading...