Najbolje frizure za ovalno lice

Nije nam potreban psiholog niti čitanje dugih stručnih referata da bismo shvatili da što lepše izgledamo, to se bolje osećamo. Uprkos verovanju jačeg pola da se žene sređuju isključivo kako bi privukle pažnju na sebe i samim tim osvojile više muških srca, činjenica je da je situacija upravo suprotna. Ne privlači toliko fizički izgled koliko privlače harizma i samopoštovanje koje, zapravo, dobijamo najviše kada postignemo neki uspeh ili, jednostavno, vidimo lepoticu u ogledalu.

Praćenje modnih trendova je jedan od ključnih faktora, ali nije uvek presudan. Naravno da, ukoliko se ovog leta nose cvetni dezeni, u kojima se mi i ne osećamo prijatno, neće imati isti efekat kao kratka crna haljinica koja čini da se osećamo zavodljivo, uprkos tome što je vreo, šaren i veseo dan. Tako je isto i sa frizurama. Šta nam znači da oštećujemo kosu blanšom i farbamo se u plavo ukoliko se osećamo kao kraljice sveta kao brinete? I ne samo to. Nekada je praćenje trendova najveći modni promašaj! Na primer, kako će natapirana kosa izazvati pozitivan WOW! efekat na izuzetno sitnoj glavi? Ne, učiniće upravo suprotno!

Odabir svakodnevne frizure nije nimalo lak. Ovde morate iskombinovati nekoliko faktora: godišnje doba, trenutne trendove, oblik glave i, naravno, osećaj. Šta Vam znači dugačka kosa, ukoliko je napolju prejako sunce, te je Vaša kosa non stop vezana u rep? Ili čemu kratka kosa, ukoliko je u datom trenutku in, ukoliko se jasno vidi da se Vi lično osećate neprijatno? I, naravno, veoma bitan, oblik lica.

Kockasto lice nikada neće izneti frizure kakvo iznosi ovalno lice i obratno. Pozabavimo se danas najboljim frizurama za ovalno lice, koje će uneti glamur u Vaš život!

Kratka frizura

Super kratke, skoro dečačke frizure, jedino uspevaju da istaknu svu lepotu Vašeg lica ukoliko se stilizuje kosa osobe sa ovalnim licem. Na ovaj način, ističu se i brata i jagodice, a i oči dolaze do izražaja.

Ukoliko imate ovalan oblik lica i odlučite se za kratku frizuru, imaćete veoma širok izbor za eksperimentisanje. Vaša kosa može biti čak i malo neuredna, raščupana, možete eksperimentisati sa skraćivanjem samo jedne strane na veoma kratko, dok pramenove druge strane možete pustiti do ramena.

Još jedna, veoma poznata, polu – kratka frizura koja je osvojila srca mnogih je stepenasto kratka kosa, nešto poput frizure kraljice stila, Viktorije Bekam. Najduži stepen treba ići do linije brade, dok, što više idemo ka zadnjem delu glave, stepenovi treba biti sve kraći.

Loading...

Ovako stepenovanu kosu možete farbati u svetlije nijanse ili, još bolje, izvlačiti pramenove. Na ovaj način ćete dobiti glamurozni, ali u isto vreme buntovnički izgled.

Stepenasta kosa

Već smo pomenuli stepenastu frizuru Viktorije Bekam, ali možete ekperimentisati i sa klasičnom stepenastom frizurom. U ovom slučaju, najkraći pramen kose treba biti u liniji brade, dok, što više idemo ka zadnjem delu glave, treba ostavljati sve duže pramenove.

Ovalnom licu više pasuje kraća stepenasta kosa koja je veoma laka za održavanje, kao i ekperimentisanje. Ona ovalnom licu daje sjaj i nežniji izgled, za razliku od preterano duge kose koja ga praktično prekriva i, na neki način, guši.

Pored stepenova, možete skratiti i šiške negde do linije ispod oka, te ih nositi na stranu, čime ćete dobiti mnogo mladalačkiji izgled. Stepenasta kosa će na ovalnom obliku lica izgledati savršeno u slučaju da odlučite da je fenirate, peglate, ali čak i gužvate ili oblikujete voskom.

Možete eksperimentisati i sa viklerima ili samostalno praviti vlažne ili nežne lokne. Veoma je zahvalna, kako za stilizovanje, tako i za farbanje i nikada sa njom ne možete pogrešiti.

Bob frizura

Bob frizura je uvek moderan i na ovalan oblik lica ide savršeno i u slučaju urednog, lepo isfeniranog i opeglanog boba i buntovničkog, poluraščupanog.

Bob frizura lepo uokviruje lice i ističe one najbitnije delove: bradu, jagodice i oči. Naravno, ukoliko odlučite da u svoj život unesete glamur urednog boba, morate uvek voditi računa da svaka dlaka bude na svom mestu i da Vaša kosa uvek bude lepo oprana i uredna.

Ukoliko se odlučite za malo buntovniju verziju bob frizure, ne morate nikako brinuti o nekom daljem stilizovanju. ’Gužvanje kose’ uz pomoć voska, stavljanje viklera ili uvijanje peglom, pa čak i ukoliko tek ustanete iz kreveta i nemate vremena ni da lepo očešljate kosu, sa bob frizurom ćete uvek izgledati kao da ste upravo izašli sa neke modne piste kao nova It devojka.

Loading...

Sa bob frizurom možete ekperimentisati i izvlačenjem pramenova ili menjanjem kompletne boje kose. Pored toga, možete kombinovati i bilo koju odeću od elegantne, pa sve do najklasičnijih šorceva i majci sa aplikacijama crtanih junaka

Šiške

kao što ste već primetili, uz svaku frizuru pominjemo da je jedna od verzija date frizure i verzija sa šiškama. Činjenica je da, bilo da je kosa duga ili kratka, stepenovana ili ravna, oblikovana ili razuzdana, šiške su uvek bile i biće pun pogodak! Tako da, ukoliko Vam se ipak nova frizura nije svidela ili se osećate neprijatno sa njom, samo, kod frizera ili samostalno, skratite šiške i Vaša frizura će odmah dobiti novu dimenziju!

Naravno, i ovde morate voditi računa o verziji šiški jer ne odgovaraju sve verzije svim konturama lica, ali u 95% slučajeva nećete pogrešiti sa stepenastim šiškama. Pored toga, možete izabrati i teške šiške, koje daju poseban ton Vašim očima i jagodicama.

Dugi talasi

Dugi talasi savršeno idu uz sve tipove i dužine kose. Veoma su laki za održavanje, kao i za pravljenje. Mogu se dobiti feniranjem, u nekim slučajevima prirodnim sušenjem, peglom, a možete i jednostavno, nakon što se kosa opere, uviti u pletenicu i ostaviti da se suši na taj način ili prirodno ili fenom.

Nakon što raspletete pletenicu, jednostavno očešljajte kosu i dobićete perfektan volumen i prirodne talase za tren oka.

Uredan konjski rep

Činjenica je da često vezivanje kose čini kosu mnogo slabijom i ne pristaje svima. Naravno, postoje slučajevi gde nam fizički izgled i nije toliko bitan kao što je prijatnost, kao, na primer, tokom čišćenja kuće ili vežbanja, ali, kada se radi o izlascima, poslovnim ili ljubavnim sastancima ili slavljima, nije uvek preporučljivo vezivati kosu u rep, naročito zato što u nekim slučajevima možete izgledati kao da i niste uložili nikakav trud u pripremu.

Ipak, kada se radi o ovalnom obliku lica, uredno vezan konjski rep ume da bude i pravi pogodak! Uz to, veoma je lako! Samo lepo očešljajte kosu i vežite u rep! Neke puštene minđuše i blaga šminka će samo upotpuniti ceo utisak i spremni ste za polazak!

Što se konjskog repa tiče, nakon vezivanja možete i ispraviti rep peglom, a možete i, ukoliko već imate lokne, samo raščešljati lokne i tim dobiti bujniji, buntovniji izgled. Konjski rep može biti i nizak i visok, u zavisnosti od odela i prilike, a, naravno, i načina koji vi lično preferirate. U svakom slučaju, izgledaćete zanosno jer će konjski rep lepo istaći Vaše oble crte lica, naglasiti jagodice i vizuelno izdužiti liniju vrata.

Neuredna punđa

Sve se više čini da, što manje truda uložimo, bolje i modernije izgledamo, a neuredna punđa je samo još jedan dokaz za to! Uglavnom smo navikli da ovakvu punđu nosimo kada idemo u prodavnicu ili idemo da vežbamo ili radimo nešto po kući, ali je sve više svetskih i domaćih zvezda koje baš ovakvu frizuru šetaju po crvenom tepihu, naročito u toplim letnjim danima.

Visoka punđa je veoma efektna u slučaju ovalnog lica, naglašava njegove ivice i jagodice, izgleda sofisticirano, ali i prirodno, a to je izgled kome svi težimo. Možete čak i pustiti dva pramena da prate Vaše linije lica, a punđu jednostavno vezati visoko, običnom gumicom za kosu. Da, toliko je jednostavno! Samo treba da postavite kosu kao kada vezujete konjski rep i spretnim potezom jednostavno dovoljno puta obavijete gumicom, kako bi frizura bila što zategnutija i duže držala, ali nikako nemojte obraćati pažnju na ispale pramenove koji Vam se čine neurednim. Oni su zapravo baš ono što ovu frizuru čini tako fascinantnom.

Pogrešne frizure za ovalno lice

Naravno, iako veoma fleksibilno, osobe sa ovalnim licem moraju izbegavati određene frizure koje će učiniti njihovo lice izuzetno neproporcionalnim i u potpunosti izgubiti svoju lepotu.

Prva od ovakvih frizura je bilo koja frizura sa dugim ravnim šiškama. Iako na stranicama modnih časopisa izgleda zanosno, ovakva frizura kod osoba sa ovalnim licem može imati potpuno suprotan efekat.

Vaše lice će samo izgledati šire, čime će se narušiti prirodni balans proporcija i sav Vaš trud će pasti u vodu.

Takođe, ovalno lice nikako ne izgleda dobro ukoliko je prekriveno sa previše kose, jer se, na taj način, kriju sve linije koje ovalno lice čine tako savršenim, te ćete na ovaj način izgledati u potpunosti prosečno ili, čak, pasti u drugi plan!

Sponzorisano:

Loading...