Najbolje frizure za mlade

Od venčanice, preko šminke, do frizure – mnogo je toga što treba isplanirati za vaš veliki dan, dan venčanja.

Izbor frizure za venčanje nije lak izbor. Mnogo je detalja o kojima treba razmišljati pri ovom izboru.

Naravno, sve na kraju zavisi od vas samih, od toga kako ste zamišljali svoj izgled, da li se frizura uklapa uz stil venčanice i kako napraviti frizuru koja će izgledati lepo, a ujedno biti trajna i neopterećujuća.

Frizura bi trebalo da se uklapa i u teksturu vaše kose, njenu dužinu, boju, itd. Ne može se svaka frizura praviti sa različitim kvalitetima i vrstama kose.

Većina devojaka želi da bude savršena mlada, koja će oduzimati dah, biti elegantna i blistava. Takođe, želi lepo da ispadne na fotografijama koje ostaju za ceo život.

Kada neko kaže “svadbena frizura” ili “frizura za mlade”, obično se prvo pomisli na neku punđu na koju je naprskano puno laka i u koju su prikačeni ukrasi ili na koju je nakačen veo.

Ipak, vremena se menjaju i sve je više devojaka kojima je najbitnije da se dobro osećaju i da budu potpuno opuštene na svom venčanju, a naročito opuštene kada je u pitanju kosa. Šta reći o mladi koja ima kratku kosu? Kako će ona napraviti tradicionalnu svadbenu frizuru?

Loading...

Zbog toga nema potrebe opterećivati se standardima i očekivanjima drugih, nego treba biti svoj i treba da se trudite da u tom danu uživate u potpunosti.

Na sreću, vremena se menjaju, modni stilovi su raznovrsni i danas je gotovo sve dozvoljeno.

Kratka kosa

Kratka frizura takođe može predivno izgledati i nije tačno da kratka kosa ne može biti elegantna i glamurozna.

 

Kada je neko savršeno ošišan i kada mu ta frizura stoji kao salivena, onda je vrlo lako dodati neki lep detalj na čistu i sjajnu kratku kosu i eto lepe frizure za mladu.

Na kratku kosu se može staviti neki krasan češljić, lepa šnala ili tijarica.

Takođe, u kratku kosu se može ubaciti tek poneki nežan cvetić i mlada će izgledati romantično i zanosno. Ako je cvet prirodan, onda će kosa zaista odisati svežinom!

Kosa srednje dužine

Mlada koja ima kosu srednje dužine ili paž dužine, takođe ne treba da brine.

Ukoliko voli da joj svaka dlaka bude na svom mestu i ukoliko joj je paž isfeniran i gladak, onda može jednostavno da stavi neki interesantan mladenački rajf sa cirkonima ili nekoliko prirodnih cvetića.

Takođe, može izgužvati kosu ili napraviti blage opuštene talase i zakačiti jedan cvet sa strane.

Kod ovakvih frizura je takođe moguće (ukoliko je kosa srednje dužine) isplesti jednu pletenicu sa strane koja će biti prikačena ukosnicom i ukrašena jednom nežnom orhidejom ili ružicom.

Duga kosa

Duga kosa, naravno, pruža najviše mogućnosti za pravljenje frizura za venčanje. Duga kosa može biti puštena, uvezana u rep, uvijena u punđu, polupodignuta, ukrašena biserima, itd.

Kada su u pitanju punđe za mlade, onda je danas moguće naći pregršt ideja.

Slike punđi kruže internetom i svaka mlada kojoj je stalo do toga da izgleda savršeno, sigurno će provesti sate i sate tragajući za najboljom punđom, kao i za onom koja njoj i njenom stilu najviše odgovara.

Niske punđe obično biraju mlade koje zamišljaju tradicionalniji izgled na venčanju. Niska punđa može stajati na sredini, a može biti prikačena i sa strane. Niska punđa može ličiti na špansku punđu i biti ukrašena jednom ružom ili nekim drugim omiljenim cvetom.

Takođe, niska punđa može biti opuštena, sa čupercima i uvojcima koji iz nje izlaze i ukrašena malim ukrasima, štrasom ili biserčićima. Neke mlade se odlučuju za centralnu nisku punđu na koju se prikači veo.

Takođe, ukoliko je punđa voluminozna, u nju se može sakriti mala epruveta sa vodom u koju se zabode svež cvet koji ostaje u dobrom stanju tokom čitavog dana.

Punđa može biti napravljena tako da bude sastavljena od više pletenica koje se prepliću ili od pramenova koji su na neobičan način izukrštani i prikačeni.

Sve svečane niske punđe su odličan izbor jer one sklanjaju kosu sa lica, ne opterećuju mladu, stoje čvrsto ukoliko se lepo naprave i prikače i odlična su osnova za sve vrste ukrasa i dekoracije.

Niska punđa može biti vazdušasta, pomalo neuredna i sastavljena od vaših prirodnih lokni, ukoliko imate takav tip kose.

Treba reći i to da niske punđe idu uz pravilne profile i uz venčanice koje imaju veći dekolte ili koje su bez ramena. Na taj način ističu lepotu kroja venčanice. Niske punđe su elegantne i praktične, vrlo tražene i veoma aktuelne.

Ako bi se pravila statistika najtraženijih frizura za mlade, onda bi niska punđa verovatno bila među prvima na listi.

Kao što ste mogli da vidite, ima toliko varijacija ovakvih vrsta punđi, pa je na vama da li ćete izabrati onu sofisticiranu, glatku i zategnutu ili ćete se odlučiti za neurednu i opuštenu. Takođe, ovde je uvek lako udenuti ukras, cvet, veo.

Loading...

Visoke punđe su, takođe, čest izbor, naročito u letnjim mesecima jer sklanjaju kosu sa ramena i vrata i omogućavaju da se mlada oseća sve vreme prijatno i bez opterećenja. Visoke punđe dobro stoje osobama koje imaju izraženiji profil i nisko čelo.

Ukoliko mlada ima venčanicu koja ima otvorena leđa ili venčanicu sa vrlo neobičnim detaljima na leđima, onda je visoka punđa odličan izbor jer će ovo doći do izražaja i biti zapaženo.

Kao što je bio slučaj sa niskim punđama i kod visokih punđi postoji čitav spektar stilova.

Visoka punđa može biti zaglađena, glatka, puna, kao i opuštena, neuredna, razbarušena, napravljena od lokni ili pletenica. Iz punđe mogu da vire čuperci, lepo izuvijani pramenovi i u nju se mogu stavljati ukrasi ili prikačiti veo.

Visoka punđa je dobar način da se istaknu lepe mladine minđuše, na primer.

Jedino o čemu bi mlada trebalo da vodi računa jeste njena visina u odnosu na mladoženju jer visoka punđa može mladu učiniti vizuelno višom za nekoliko santimetara.

Mlada koja ima tanku i retku kosu, a želi gustu, visoku punđu, ne mora da brine, ukoliko izabere iskusnog frizera. Frizeri znaju trikove uz pomoć kojih uspevaju da naprave volumen, gustinu, dodavanjem umetaka ili tapiranjem i oblikovanjem.

Uz visoke punđe, mogu da idu i lepo oblikovane šiške, tako da mlada koja ima šiške ne mora da brine da li će joj visoka punđa lepo stajati.

Kada ne možete da se odlučite između podignute ili puštene kose, onda bi možda trebalo da razmislite o polupodignutoj kosi. Verovatno imate lepu, dugu kosu koju želite da istaknete, ali shvatate da bi vam smetala i da vam se ne uklapa u koncept celokupnog stajlinga.

Popularne frizure za mlade podrazumevaju polupodignute kose jer one daju obilje mogućnosti kada je u pitanju dekoracija.

Polupodignuta kosa podrazumeva da je jedan deo kose podignut, odnosno pomeren sa lica i sakupljen visoko ili po sredini, a ostatak vaše kose pada. Ovakve frizure se mogu praviti sa ravnom, ali i sa talasastom ili loknastom kosom.

Podignuti deo kose se može prikačiti nekim ukrasnim šnalama ili češljićima, od njega se može napraviti opuštena punđica ili pletenica, a sve ostalo zavisi od vaše mašte i kreativnosti (vas ili vašeg frizera).

Na polupodignutim frizurama lepo stoje padajući ukrasi ili cvetići koji su opušteno raspoređeni od podignutog dela na dole.

Ovakva frizura će vam istaći lice, oči, usta, odnosno kompletan mejkap.

Neke mlade se odlučuju za konjski rep. Neko će reći da to nije frizura za svadbu već za svaki dan, međutim, ne treba smetnuti sa uma da i konjski rep ume da bude izuzetno elegantan ako se dobro stilizuje i priveže sa umećem.

Uz vrlo malo dodatnih trikova i detalja, konjski rep može postati izuzetno dobro rešenje za svadbenu frizuru.

Naravno, treba razmotriti kakva će vrsta konjskog repa najbolje ići uz vašu venčanicu i šminku.

Konjski rep može biti napravljen od ravne i glatke kose i tada je on obično zalizan i pada niz vrat i deo leđa, ističući vaš savršeni profil, jagodice, oči. Ovakav rep može biti podignut visoko ukoliko vam je kosa duga, jaka i gusta.

Takav rep se ne mora ukrašavati već je dovoljno da u gornjem delu, gde se privezuje bude ukrašen nekom lepom trakom.

Konjski rep može biti privezan niže i to sa desne ili leve strane. Ovakav rep se obično dodatno stilizuje tako što se od njega naprave nežne, opuštene lokne, odnosno uvojci, kroz koje se od trake za vezivanje dalje spuštaju cvetići ili neki drugi ukrasi.

Rep sa talasima ili blagim loknama izgleda romantično.

Konjski rep se može iskombinovati sa pletenicom. U pletenicu se mogu uplesti ukrasi ili tračice koje se slažu sa stilom venčanice.

U današnje vreme se nailazi na mnogo različitih video – tutorijala koji prikazuju veštinu pletenja neobičnih pletenica (riblja kost, vodopad pletenica, bujne kombinovane pletenice, itd.). Predlažemo da pogledate što je više moguće ovih video snimaka i slika gotovih pletenica i da se odlučite za neku od njih.

Kada pronađete onu koja vam se najviše sviđa, pokazaćete je svom frizeru i upitati ga da li je u stanju da izvede postupak. Čak i ako nije, može naučiti uz pomoć video – tutorijala.

Ovakve bogate pletenice vrlo lepo idu uz kosu koja ima izvučene pramenove jer tada nijanse dolaze do izražaja i stvaraju pravo malo slikarsko platno u vašoj kosi.

Sa ovakvom frizurom vam nisu potrebni nikakvi dodatni ukrasi u kosi.

Sponzorisano:

Loading...