Najbolje frizure srednje dužine 2019

Svi znamo da je duga kosa veoma privlačna. Posebno muškarcima. Žene sa dužom kosom izgledaju ženstvenije, ali, ništa manje ženstvene nisu ni one sa kratkom kosom. One takodje mogu pleniti, zapravo, one više zrače samopouzdanjem.

Zlatna sredina je, kažu, uvek najbolja. I jeste. Zato je kosa srednje dužine najzahvalnija. Osim što ju je lako održavati, ova dužina nam dozvoljava sve. Raznorazne frizure – od najženstvenije do neke potpuno otkačene.

Ako i vi imate kosu srednje dužine, te ste u potrazi za frizurama koje vam mogu savršeno pristajati, na pravom ste mestu!

U nastakvu teksta ćemo vam predložiti nekoliko sjajnih frizura, koje se lako prave a odlično stoje.. Bilo da se pripremate za neku posebnu proslavu, ili idete u izlazak sa prijateljima, ili, jednostavno želite da vam kosa uvek izgleda fino, čak i kada ste kod kuće..

Kosa srednje dužine gotovo svima dobro pristaje, pogodna je za svako doba, za svaki oblik lica i za svačiji temperament. Da. Frizuru je potrebno prilagoditi temperamentu, kako biste je izneli na pravi način!

Nastavite sa čitanjem ukoliko želite da saznate kako da vam kosa uvek bude – top!

Kako održavati kosu srednje dužine?

Pre svega, trebalo bi da znate da je samo negovana i zdrava kosa lepa kosa. Samo takva kosa može da podnese različite frizure i da izgleda dobro.

Loading...

Ukoliko vam je kosa oštećena, puštena svakako neće izgledati lepo. Čak će joj i neke posebne frizure dosta lošije pristajati, jer je takva kosa često kruta ili lomljiva, pa ne odaje utisak sjaja.

A to je veoma bitno ukoliko želite da iznesete neku elegantnu, ili poslovnu frizuru. Zar ne?

Dakle, prvi korak jeste oporavak i održavanje sjaja i mekoće vaše kose. Kako? Lepo.

Sve što je potrebno jeste da odaberete odgovarajuće preparate, a odabraćete ih prema tipu vaše kože glave. Dalje, redovno upotrebljavajte te preparate – najmanje 3 puta nedeljno. Redovno koristite maske za kosu, izbegavajte prese, fen i izvore toplote što je više moguće. Pažljivo se češljajte. Trudite se da vam kosa bude što više opuštena, ležerna, umesto da birate frizure koje zahtevaju upotrebu laka, gela i sličnih proizvoda.

Dakle, što prirodnije.

Takodje, jedna od bitnijh stavki jeste redovno šišanje! Na taj način uklanjate oštećene dlake, najpre sa vrhova, koji umeju da izgledaju jako loše ukoliko su ispucali i oštećeni. Na kosi srednje dužine je to itekako primetno, te vodite računa o tome.

Talasasta kosa

Prva na listi frizura koja nam se mnogo dopada… Uvek u modi, uvek pun pogodak.

Svetle nijanse sa blagim talasima u kosi, sasvim opušteno, a opet ima dozu elegancije. Zato je ovakva frizura pogodna za dosta prilika, kao nekih poslovnih i ozbiljnih, tako i za opuštenu šetnju ili izlazak na kafu.

Naravno, ovakva frizura stoji gotovo svim bojama kose, ali najbolji utisak odaje kod prelivene kose, odnosno kod kose sa pramenovima, kao i ombre.

Možete raditi nešto krupnije talase, ili sitnije, a možete raditi tek blage – neprimetne.

Ravna kosa

Osim talasa, ravna kosa je uvek u modi. Tu nema greške. Bilo da imate tamniju ili svetliju kosu, ombre, prelive ili šta god, ravna kosa mora dobro da stoji.

Opet, i kod ravne kose imamo mogućnost za igru. Pa tako, možete uraditi ravnu kosu ali tako da blago vuče na talase, tačnije, da prednji deo, ili šiške sa strane, uradite tako da padaju od lica pozadi. Baš kao što je na slici broj 1.

Loading...

Naravno, potpuno ravna kosa uvek dolazi u obzir. Na slici broj 2 vidimo kako dobro izgleda!

I, na slici broj 3 imamo stepenasto ošišanu kosu. Takodje ravna, ali sa krajevima koji su isfenirani ka unutra, odnosno ka licu.. Baš ova dužina, baš ova boja i ovakvo feniranje su odlična kombinacija!

Sve tri frizure su pogodne za različite prilike, a najpre za poslovne. Takodje i za izlazak u grad, uz neku finu košulju, izgledaćete potpuno samopouzdano i sa stilom.

Šiške

Šta kažete na šiške? One su takodje uvek u modi! Odlično stoje i na ravnu i na talasastu kosu, i uvek se mogu prilagoditi obliku vašeg lica.

Na slikama imamo neke od primera kako šiške mogu odlično da izgledaju.

Duge ravne šiške, proredjene, uz kombinaciju sa talasastom kosom i pramenovima. Zatim, bujna crna kosa, i bujne i šiške na stranu. A tu je i potpuno ravna kosa sa ravnim šiškama, takodje.

Koja kombinacija vam se dopada?

Pundja i pletenica

A, evo i nešto neobićnijih frizura. Ovakve frizure najbolje pristaju nešto mladjim devojkama, ali, sve su popularnije i sve češće ih vidjamo i kod starijih dama. Zašto da ne?!

Potpuno opuštena frizura, a opet, tako fina i vidi se da ste uložili trud. Ukoliko odaberete pletenicu, kao sa slike broj 2 ili 3, frizura će delovati jako uredno, namenski.

Odličan odabir kada želite sa drugaricom na kafu, u izlazak, ali i na romantični sastanak. Budi ženstvenost, ali i oni dečiju stranu. Ona je uvek dobrodošla kada želite sa nekim dobro da se upoznate i budete opušteni, bez brige o kosi i da li je sve na mestu!

Pundja ili pletenica na vrhu glave najčešće se kombinuju sa talasastom kosom, naročito ako vam je kosa prirodno tanka. Ako je bujna, onda je možete ispraviti.

Još par ideja..

Kako smo na početku pomenuli, kosa srednje dužine je verovatno i najzahvalnija, kako za održavanje, tako i za frizure..

Ako vam je kosa tanka, rep će uvek biti odlično rešenje da sakrijete te nedostatke. Ali i pundja, razbarušena tako da odaje utisak kao da imate i viška kose. Neke naizgled specijalne frizure prave za veoma brzo i lako..

Ako imate gustu kosu, onda zaista nema nikakvih prepreka da pravite frizure po vašoj volji. Gusta kosa uvek može da se iskoristi na različite načine, za različite frizure.

Ovo su samo još neki naši predlozi, a verujemo da će vam se dopasti ideje i saveti!

Ostavljamo vam i video, koji će vam pomoći da neke od frizura i napravite sami, kod kuće. Kao što smo pomenuli, neke od najlepših frizura prave se veoma jednostavno, a u to ćete se i sami uveriti..

Još 10 frizura, koje možete sami da napravite kod kuće, pogledajte u ovom videu! Tu ćete pronaći još ideja, kako za puštenu kosu, tako i za skupljenu.. Sigurni smo da će barem jedna frizura biti po vašem ukusu, a savetujemo da isprobate sve i pronadjete onu koja vam leži!

Sponzorisano:

Loading...