Najbolje frizure na stranu

Kada je reč o frizurama na stranu, zaista možemo puno eksperimentisati. Bilo da imate šiške ili ne, kratku ili dugu kosu, i ma kakav god oblik lica da vam je, kosa na stranu može veoma dobro da izgleda!

U zavisnosti od prilike za koju radite vašu frizuru, ili u zavisnosti od toga kakav efekat želite da postignete, kosa na stranu može da izgleda i veoma elegantno, romantično ali i totalno otkačeno i opušteno.

Koju varijantu vi birate?

Frizure na stranu

Imate ravnu i dugu kosu, i ne znate kako i na koji način da je oblikujete i osvežite svoj izgled? Imamo par ideja. Nije lako ni onima sa dugom a bujnom, neobuzdanom kosom, ali, i za to imamo rešenje.

Duga kosa je svakako velika prednost jer dozvoljava različite frizure – možete je pokupiti u rep ili pundju, možete da ispletete pletenice, a možete je i puštenu oblikovati na razne načine. Blagi ili sitni talasi, ili pak potpuno ravna kosa.

Čak iako imate kratku kosu, možete napraviti različiti broj frizura na stranu, šta ćemo vam pokazati u nastavku teksta.

Kada je kosa srednje dužine u pitanju, ona je možda i najzahvalnija jer sa njom možete takodje raditi frizure na razne načine a nema veliku dužinu koja otežava rad.

Loading...

Dakle, dada su frizure na stranu u pitanju, izbor je veliki… U daljem tekstu saznajte koje frizure su naši favoriti!

Pletenica i talasi na stranu

Ova frizura je apsolutni hit, i posebno lepo stoji kada su plava i šatirana kosa u pitanju! Mala riblja kost sa strane, a onda bujna i talasasta kosa prebačena na jednu stranu.

Ovakva frizura najčešće ide uz gola ramena, jer ona tada dolaze do izražaja. Idealna je za sve svečane prilike, ali je i pomalo romantična pa će biti odličan izbor ako želite da očarate svoju jaču polovinu ;).

Kosa na stranu sa ošišanim delom

Nasuprot elegantnoj i romantičnoj frizuri, imamo jednu apsolutno otkačenu! Dečački fazon, samo za one hrabre i jake žene koje ovu frizuru mogu savršeno da iznesu!

U jednom trenutku možete prebaciti kosu na stranu tako da vam ošišani deo glave dodje do izražaja, i tada pokazujete svoju hrabrost. U drugom trenutku možete raščešljati kosu po sredini tako da prekrijete ošišani deo, i onda frizura postaje elegantna i opuštena, a vi prava dama!

Ovakva frizura jednako stoji i plavušama i crnkama – crnke tada još više dolaze do izražaja, dok plavuše otkrivaju svoju jaču stranu. U tome i jeste njihova moć – u transformaciji!

U ovom slučaju kosa može da bude i ravna i talasasta, opet u zavisnosti od toga šta želite da postignete. Talasi malo ublaže ceo taj moćan izgled, dok ravna kosa dodatno naglašava.

Ravna kosa na stranu

Ravna kosa na stranu takodje ume da izgleda fenomenalno! Što možete da zaključite pogledom na sliku. Iako Kim važi za najlepšu damu 21og veka, i već dobro znamo da njoj pristaje svaki stil, ako nas pitate, ravna kosa joj odlično pristaje! Ako i vi imate oblik lica kao kim, bilo da imate kratku ili dugu kosu ovakva frizura će vam savršeno pristajati.

Pogodna je za sve prilike, a posebno za izlazak u grad i šetnju, kada želite da se osećate ležerno ali opet privlačno.

Duga, ravna i negovana kosa apsolutno izgledaju privlačno. Uvek i zauvek. Zato glasamo za ovu frizuru ako volite ravnu kosu a pritom vam je fino negovana.

Pletenica na stranu

Još jedan od načina kako da kosa na stranu izgleda perfektno. Pletenice su uvek u modi, a kada se prebace na jednu stranu izgledaju nekako posebno..složićete se? Bilo da imate kratku ili dugu kosu, pletenica uvek može.

Može biti potpuno uredna, a može biti i messy, odnosno neuredna. Ako vam je kosa tanka, ispletenu pletenicu malo raščupajte, tako da dobije na gustini. Ako vam je kosa gusta, onda je ravna, uredna pletenica odličan izbor.

Možete se odlučiti na klasičnu pletenicu, riblju kost ili neke od popularnih pletenica poput žita i bokserske..

Kratka kosa na stranu

Loading...

Možda ste više ljubitelj kratikih frizura? Onda evo neke od ideja za vas.

Ukoliko volite kratku kosu, kao rihanna, koja je poznata kao jedan od najboljih vokala sveta današnjice, onda možete malo da se poigrate. Duži prednji deo koji ćete prebaciti na stranu, dok je ostatak kose ošišan na kratko. Rihanna je poznata po otkačenim frizurama, pa izmedju ostalog, osim što često ima kratko ošišanu kosu, boju kose menja od plave, preko crne do vatreno crvene i brinete.

Na slici pored imamo nešto nežniju, ženstveniju frizuru. Kraća, talasasta kosa prebačena na stranu je takodje odličan izbor, posebno za neke dnevne prilike ili izlazak. Drugu stranu kose možete uraditi kao sa slike, a možete napraviti i pletenicu, takodje gelom ili lakom “zalizati” taj deo kose..

Obe frizure odlično stoje i na svetliju i na tamniju kosu, ali, generalno, preporučujemo da kraća kosa bude svetlija ili šatirana.. Opet, u zavisnosti od toga kako to vama pristaje, a kako će vam pristajati može zavisi od tena, oblika lica i slično.

Pundja na stranu

Volite pundje? Onda isprobajte ovo!

Pundje na stranu su tako elegantne, i tako posebne. Na prvoj slici vidimo opuštenu, ležernu pundjicu lako pokupljenu. Kao takvu možete je nositi na poslovne sastanke, odnosno na posao, a možete i kada se nalazite sa društvom, za grad i slično.

Druga pundja je malo elegantnija, i ona je više za neke svečane prilike. Dobar izbor je za mlade takodje, ali i za kume i deveruše koje žele da blistaju uz mladu! Posebno su dobar izbor leti, kada nam puštena kosa smeta.

Pundje sa strane odličan su izbor ukoliko želite da otkrijete ledja i/ili ramena, ali takodje i kada nosite rolku.

Šiške na stranu

Kada smo kod šiški, evo nekih varijanti kako da ih nosite na stranu..

Prva slika je sa kosom dužine do ramena, talasasta. Jedan deo kose je sklonjen iza uveta, a drugi deo zajedno sa šiškama pušten napred. Veoma otmeno! Ovakva frizura pogodna je za gotovo sve prilike – sa njom nema greške.

Druga slika nam pokazuje šiške u jednu stranu, a ostatak kose na drugu stranu. To je takodje veoma popularna i zanimljiva kombinacija. Najbolje pristaje gustoj kosi, i to tamnijoj.

Na trećoj slici vidimo uredno pokupljenu pundju sa strane, kao i šiške na tu istu stranu. Ukoliko želite da istaknete profil lica, ova frizura je odlična! Možete uraditi istu foru kao sa druge slike, pundja na jednu stranu a šiške na drugu. Obe kombinacije su super.

Muške frizure na stranu

Da ne bude da smo naklonjeni samo ženskom polu! I muškarci redovno istražuju i prate trendove kada su frizure u pitanju.

Muškarci takodje vole negovanu, čistu i jaku kosu, i lepu frizuru kojom će oduševiti lepšu polovinu! Zato smo odvojili nekoliko predloga za muške frizure sa strane, koje bi mogle da vam se dopadnu..

Duža kosa na stranu

Opuštena i/ili poslovna varijanta? Obe su dobre ako nas pitate! Zavisi kako koji muškarac ume da iznese i prikaže frizuru u najboljem svetlu. Uredno ošišana kosa sa jedne strane, i nešto duža kosa puštena sa jedne strane, izgleda veoma zanimljivo. Na sve to vidljiv razdeljak odlično ide.

Zalizana kosa na stranu

Uz pomoć gela, kreme ili laka za kosu, možete da dobijete efekat zalizane kose. Ona je sve manje u modi rekli bismo, ali svakako i dalje popularna. Trendovi se menjaju, pa sa njima i naši ukusi.

Ako se vama dopada ovakva frizura, samo napred! Dobro vidljiv razdeljak je uvek ključan kada su ovakve frizure u pitanju, jer on upravo naglašava jednu stranu kose i postiže potpuni efekat.

I, za kraj..

Ako niste ljubitelj razdeljka, onda može i bez njega! Takodje odlično pristaje, i ovo je baš prava elegancija, ali je u isto vreme i opuštena, ležerna varijanta za prave muškarce.

Ova frizura pokazuje vaše sampouzdanje! 

Sponzorisano:

Loading...