Nabolje frizure sa šiškama 2019

Rešili ste da promenite izgled svoje kose, ali niste sigurni koja vam frizura najbolje pristaje.. Možda želite neku drastičniju, upečtaljivu promenu.. Onda se odlučite na šiške!

Predrasuda je da šiške ne mogu da stoje svakome, oo da mogu, samo je, naravno, veoma bitno da odredite kakve vam šiške pristaju, prema obliku lica. Prema obliku lica, pa čak i prema konstituciji tela, može da se odredi savršena frizura, pa tako i šiškice.

One zaista mogu da izgledaju veoma lepo, otmeno, elegantno ali i totalno otkačeno i romantično u isto vreme!

U nastavku teksta sledi nekoliko slika i par rečenica i saveta kako da oblikujete šiške, kako da ih održavate i kako da ih nosite na pravi način. Uživajte u čitanju! 🙂

Oblik lica

Postoji nekoliko oblika lica – ovalno, četvrtasto, duguljasto, okruglo, srcoliko i dijamantsko. Da biste znali kakvog je tačno oblika vaše lice, možete da izmerite, i to veoma lako.

Jedan od načina kako da izmerite oblik lica jeste taj da stanete ispred ogledala, tako da vam svetlo bude iznad glave, kosa pokupljena. Uz pomoć markera ili karmina, bilo čega što ćete kasnije lako ukloniti sa ogledala, nacrtajte svoje lice na ogledalu.

Ukoliko imate ovalno lice, čelo je tek za nijansu šire od vilice, jagodice su takodje uže. Ovaj oblik lica je najzahvalniji, i njemu pristaju gotovo sve frizure.

Loading...

Ukoliko imate četvrtasto lice, u tom slučaju bi trebalo da je glava raširena, više nego izdužena. Čelo je široko koliko i brada, kao i obrazi, tako da ovaj oblik lica zaista podseća na četvorougao.

Ukoliko imate duguljasto lice, spoljašna ivica lica trebalo bi da liči na pravougaonik, vertikalni, sa zaobljenim uglovima. Brada je izdužena i uža, dok je čelo nešto šire.

Ukoliko imate okruglo lice, oblik lica koje ste nacrtali bi zaista trebalo da liči na krug, sa širim jagodicama. Čelo je suženo kao i brada.

Ukoliko imate srcoliko lice, onda je čelo široko a brada uska, kao i jagodice.

Ukoliko imate dijamantsko lice, oblik lica je najsličniji ovalnom, samo što su jagodice najšire i veoma izražene, pa tako oblik zaista podseća na dijamant.

Najbolje frizure sa šiškama prema obliku lica

E, sada kada ste naučili kako da izmerite vaše lice i odredite oblik, lakše ćete pronaći frizuru koja će vam savršeno pristajati. Pažljivo premerite lice, pa pažljivo odaberite i šiškice, a verujemo da će vam u tome pomoći naši saveti! Tu su i slike kao dodatna pomoć.

Ovalno lice

Ovom obliku lica najbolje pristaju šiške sa strane, i to sa dužim pramenovima. Mada je ovalno lice veoma zahvalno, dobro će mu pristajati i neki drugi fazon, ali ako želite da zablistate i ako želite da istaknete sve vrline ovalnog lica, onda odaberite šiške sa dužim pramenovima, koje ćete češljati na stranu.

Neka šiške budu tanje, a mogu biti i stepenasto ošišane. Ovakve šiške možete prebaciti samo na jednu stranu, ili napraviti razdeljak pa nositi sa obe strane.

Što se tiče dužine kose, kod ovalnog lica to nije presudno, možete nositi i dužu i kraću kosu.. Neka srednja dužina je uvek najbolji izbor, kao i duža, jer u kombinaciji sa šiškama ističe savršen oblik ovog lica. Takodje, dobro stoji skupljena kosa jer je oblik lica zaista savršen i vredi ga istaći.

Četvrtasto lice

Ukoliko imate četvrtasto lice najbolje će vam pristajati punije šiške, koje takodje mogu biti sa strane.

Bitno je da upravo tu, sa strane, budu pune, jer tako popune oblik lica i on ne izgleda previše oštro, grubo. Dakle, birajte stepenaste šiške, koje će biti najpunije u delu kod obraza, odnosno jagodica.

Ukoliko se odlučite za ravne šiške, neka najkraća tačka bude kod obrva, a najduža kod jagodica. U svakom slučaju nemojte nositi tanke šiške već pune.

Četvrtastom licu najbolje pristaju frizure srednje dužine, nikako kratka kosa jer će dodatno izraziti ivice lica, ali ne ni preduga jer i tako možete stvoriti efekat dugog lica. Dakle, kosa srednje dužine i punije šiške će vaše lice učiniti savršenim.

Duguljasto lice

I za duguljasto lice važi umerenost – kosa srednje dužine i punije šiške koje će popuniti lice. Nikako duga kosa jer će lice dodatno izdužiti i delovaće još više duguljasto. Nikako ni kratka kosa jer i u tom slučaju lice dolazi do izražaja.

Loading...

Slojevite, gušće šiške i kosa do ramena, ili malo ispod, savršen su izbor. U obzir dolaze i nešto duže šiške koje padaju preko očiju, proredjene, lepršave.

Takodje, ovom obliku lica dobro stoji pokupljena kosa u rep, upravo sa proredjenim šiškama koje su lepršave. Gusta kosa duguljasto lice ume da proguta, pa tako budite veoma pažljivi.

Okruglo lice

Okruglo lice ume da bude “nezgodno” kada su šiške u pitanju, ali, i kada je u pitanju bilo koja frizura. Okruglo lice je nežno, ali punačko pa mu tako ne pristaje niti tanka niti bujna kosa. Dakle, nešto izmedju.

Kada su šiške u pitanju, birajte šiške na stranu, malo duže do obraza, a najkraća tačka neka bude malo iznad obrva, tako da se nazire čelo što će vizuelno izdužiti lice.. Možete šiškama prekriti jednu stranu lica, i tako vizuelno blago izdužiti lice.

Mnoge poznate dame koje imaju ovakav oblik lica vole guste i zaobljene šiške, što dodatno ističe mekoću lica. Ako želite da istaknete lice na taj način, možete to učiniti, ali jedino ako umete to da iznesete na pravi način.

Što se tiče dužine kose, slobodni ste da imate dugu kosu koja će licu dati onaj pravi efekat. Kratka kosa uglavnom ne pristaje okruglom licu jer ga potpuno ističe, dok je kosa srednje dužine uvek dobar izbor. Birajte talase pre nego ravnu kosu, posebno ako imate tanku kosu.

Još, trudite se da kosa uvek ima volumen kod temena, jer će i to pomoći da linije lice ne izgledaju tako mekano.

Srcoliko lice

Kada je lice u obliku srca u pitanju, šiške na stranu su najčešće najbolji izbor, zbog toga što ima veoma naglašeno čelo a usku bradu, pa se šiškama na stranu “popunjava” ta razlika.

Šiške na stranu neće naglasiti čelo, naprotiv, uobličiće ga tako da izgleda uže, pa time postižemo odličan efekat. Šiškama možete i potpuno prekriti čelo.

Uz šiške sa strane stepenasta kosa najbolje pristaje, jer i ona popunjava tu prazninu izmedju uske brade i širokog čela.

Možete birati i dugu kosu ali u tom slučaju su šiške obavezne, kraća kosa sa šiškama takodje može biti dobar izbor, a kosa srednje dužine uvek dolazi u obzir.

Dijamantsko lice

I, za kraj, lice u obliku dijamanta koje je zanimljivo, da ga tako nazovemo. Mnoge poznate dame imaju upravo ovaj oblik, i ponosno nose različite frizure.

Jedno je sigurno, ovom obliku lica najčešće pristaju frizure bez šiški. Ali, ako baš želite i volite šiške, birajte one koji su malo duže i bez većeg volumena kod temena glave. Birajte šiške na stranu, duže, koje ćete što više skloniti sa čela. Na taj način prekrićete jako naglašene jagodice, pa će lice dobiti blaži oblik. Možete nositi i šiške na jednu stranu, malo gušće.

Dužina kose nije toliko bitna, možete nositi i dužu i kraću kosu. Ipak, blagu prednost dajemo kraćoj kosi sa kosim šiškama.

Uradi sama

Često se dogodi da napravimo potpunu grešku sa frizurom – deluje nam da će našem licu neka frizura savršeno pristajati, ali, nije samo o tome reč. Odredjene frizure moraju da se iznesu na odredjeni način. Zato, budite veoma pažljivi i dobro razmislite pre upuštanja u avanturu.

Iako šiške mogu da se pokupe, možete ih skloniti i preoblikovati, ipak trebaće vremena da ponovo porastu.

Zato, možete pokušati sa lažnim šiškama! Kako?

Lažne šiške su odlično rešenje kada želite da isprobate kako će vam šiške pristajati, i da li će se drugima svideti, kakvo je njihovo mišljenje? Idealno su rešenje kada želite potpuno novu frizuru za neku posebnu priliku.

U svakom slučaju, ako vam se šiškice dopadnu i osećate da umete i želite da ih nosite, onda ih možete ošišati i oblikovati kako vam odgovara, prema obliku vašeg lica.

Šiške su oduvek i zauvek u modi – sa dugom i ravnom kosom, sa talasima i kosom do ramena, sa kratkom kosom ili kosom pokupljenom u pundju ili rep, sa pletenicama. Sve kombinacije su odlične, samo je bitno da pronadjete onu u kojoj se vi osećate sjajno!

Nadamo se da smo vam pomogli i da ćete uspeti da odlučite i odaberete kakve vam šiškice pristaju!

Sponzorisano:

Loading...