Nabolje frizure sa loknama 2019

Lokne, odnosno talasi u kosi, popularni su uvek i zauvek! Lokne najčešće izgledaju veoma otmeno, onako damski i sa stilom. Ma kakva god da vam je kosa – tanka, kratka, duga ili bujna, lokne mogu fino da vam stoje.

Ne verujete u to? Onda ćete morati da prelistate slike u nastavku teksta koje smo pripremili za vas, uz kratak opis kako da postignete željenu frizuru.

Zaista, lokne su uvek priklade za sve prilike – kako svečane tako i one neobavezne. Možda ste više ljubitelj ravne, isfenirane kose, i to je skroz u redu jer i takva kosa izgleda odlično i ima svojih prednosti.

Ipak, talasasta kosa je malo zahvalnija, ne morate je gledati i dodirivati svaki čas da proverite da li je svaka dlaka na svom mestu. Kod talasaste kose znamo da nije, ali u tome i jeste fora! Opuštenim izgledom ističete vaše samopouzdanje!

Zbog toga su lokne pogodne za sve prilike, i onda kada želite da izgledate otmeno, ali i onda kada želite da izgledate sasvim opušteno i spontano.

No, da ne dužimo više, sve će vam biti jasno kada budete pogledali galeriju slika!

Lokne za dugu kosu

Loading...

Krupnije ili sitnije lokne, tamnija ili svetlija kosa, svejedno! Dugoj kosi lokne savršeno pristaju!

Ukoliko imate bujnu kosu a širu glavu, preporučujemo krupnije lokne, više talase, kako ne biste dodatno povećali volumen i na taj način i glavu. Tačnije, preporučujemo frizuru sa slike broj 4, gde je kod korena kosa ravnija, a onda polako od sredine kreću lokne.

Ukoliko imate užu, sitniju glavu, onda možete raditi i sitnije lokne, doći će u potpunosi do izražaja.

Lokne i šiške

Duga kosa i šiške? Zašto da ne!?

Uvek možete “pronaći” odgovarajuće šiške, tako da vam odlično pristaju prema obliku vašeg lica.. Ako ne znate kako, mi znamo kako da odredite koje šiške vam najbolje pristaju!

Dakle, možete raditi ravne, kraće šiške, ili one malo duže. Najbolje su šiške sa strane i one gotovo svima dobro stoje, a odlične su u kombinaciji sa loknama i/ili talasima. Na slikama su samo neki od primera kako da ukombinujete šiške sa loknama u kosi..

Lokne i rep

I opet, imamo i klasiku ali imamo i nešto neobično.

“Loknast” rep ukombinovan sa pletenicama za nešto ležerniju varijantu, ali opet elegantnu ako vam to treba. Sa druge strane imamo potpunu eleganciju, za izdignutim prednjim delom i repom koji opušteno pada.

Obe varijante su odlične, naravno, a kao i uvek sve zavisi od toga za kakvu priliku radite frizuru.

Lokne za kratku kosu

Da, dugoj kosi sve pristaje, ali, ništa manje važna i lepa nije ni kratka kosa! I njoj takodje mogu pristajati razne frizure, a ono što joj definitivno najbolje pristaje jesu lokne.

Takodje, odlično stoje i plavušama, i brinetama i crnkama, ali i svim drugim bojama. Na slici možete videti tri tipa lokni koje odlično stoje.

Razbarušene i uredno nameštene. Svaka lokna ima svoju ulogu. Lokne su posebno lepe kada kosa ima prelive ili je šatirana, tada lokne posebno dodju do izražaja.

Lokne i šiške

A kakva su tek kombinacija lokne i šiške na kratkoj kosi! Šta kažete? Nama se neopisivo dopada svaka varijanta, svaka boja kose i svaki izbor šiškica!

Romantično, opušteno a u isti mah ležerno i otmeno. Zaista pun pogodak, i što je najbolje od svega, ovakva frizura pristaje gotovo svim oblicama lica..

Lokne za kosu srednje dužine

Loading...

Kosa srednje dužine je možda i najzahvalnija. Možete raditi sa njom razne frizure, ali nije toliko naporna za održavanje kao duga kosa. Takodje joj odlično pristaju lokne! Takodje na bilo kojoj boji kose, što i vidimo iz priloženog..

Opet imamo opuštene lokne, ali i one prefinjene i uredno nameštene, zatim one koje kreću od sredine kose.. Sve tri varijante su odlične, a koje ćete izabrati najviše zavisi od prilike. Mada su sve i svedene i otmene, i kao takve posebne, možete ih nositi u svim prilikama..

Lokne i šiške

Još jedna dobitna kombinacija, svakako. Već smo pomenuli kako je kosa srednje dužine najzahvalnija, i, i dalje stojimo iza toga. Čak i kada su šiške u pitanju. U ovom slučaju odlično dolaze do izražaja, na sve tri boje kose.

Odabrali smo uglavnom razbarušenu frizuru, odnosno opuštene lokne, jer se one dosta bolje uklapaju za šiškicama. Bilo da odaberete ravne ili šiške sa strane.

Loknicama više pristaju i razbarušene šiške, odnosno one na stranu, dok one pod konac malo odudaraju od celokupnog izgleda. Zato kada uvijate kosu, uradite to i sa šiškama, ili barem nemojte da ih peglate, već ih samo pustite da lepršaju..

Lokne i rep

 

Naravno, rep može odlično da vam stoji i ukoliko imate kosu srednje dužine. Iako nam se najviše dopada, priznajemo, kada je duža kosa u pitanju. Ipak, frizure sa slike su više nego odlične!

Nešto klasičnije kao što vidimo na prvoj slici, sasvim svedeno a opet tako ženstveno. U sredini imamo jednu nestašnu frizuru, romantičnu i opuštenu. Treća slika nam takodje pokazuje kako crnke mogu da budu ženstvene i elegantne!

Kada radimo lokne i rep, obično su tu negde i šiške. I to ovakve kao sa slika, opuštene, tek poneki pramen, kako lice ne bi ostalo potpuno “golo”.

Vi, naravno, možete potpuno pokupiti kosu i skloniti je sa lica, i u tom slučaju dobićete najpre jednu poslovnu varijantu. Strogu i odvažnu. Takva frizura je takodje odlična i ako imate usko ili malo lice..

Afro lokne

Afro lokne, odnosno curly hair, zaslužuje posebno mesto u ovom tekstu. Možda ste mislili upravo na takve lokne! Možda su vam dosadile klasične lokne, i želite neku vidljivu i jasnu promenu. Zašto da ne?!

Naime, afro lokne možete uraditi kratkotrajno, naravno, uz pomoć prese ili na prirodan način. Ali, afro lokne možete uraditi i u frizerskim salonima. Sada, neko to još zove minival. Zapravo, minival kose je nekada bio izuzetno popularan, a i dan danas mnoge žene umeju da ga iznesu na pravi način.

Dok se neko bori da napravi i održi takve loknice, neko se već rodio sa njima i uživa sve njihove prednosti.

Ako ste vi jedni od onih koji žele, to jest moraju da krenu u borbu, samo napred!

Pomislićete da afro loknice možda nisu za svaku priliku, ali mogu da budu ako im to dozvolite. Od njih možete praviti razne frizure, kao što možete videti na slici iznad.

Što se dužine kose tiče, afro lokne pogodne su i za dugu i za kraću kosu. Kako su ukusi različiti, tako će nekome više da se svidi duga afro kosa, dok će nekome kraća. Neka istraživanja pokazuju da afro lokne stoje najbolje na kosi srednje dužine. Šta vi mislite?

Svakako su idealne za one žene avanturističkog, veselog duha, više za neke mladje godine.. Pristaju odlično svakoj boji kose, no nama se najviše dopadaju na nekim svetlijim nijansama, poput plave ili ridje kose.. Crnokose, ne brinite, i vama će odlično stajati!

Crna?

Ridja, ombre?

Ili, možda, plava?

Koji je vaš izbor?

Sponzorisano:

Loading...