Kosa boje konjaka – prirodna, farbana, nega i održavanje

Kosa boje konjaka definitivno ne može da ostane nezapažena, zato što ima poseban sjaj i dobro stoji samo posebnim osobama. Zaista, nemamo svi tu sreću da nam fino pristaju takvi tonovi, zato, ako pripadate retkima koji imaju te sreće, onda je iskoristite!

U tekstu dalje objasnićemo malo detaljnije kako da negujete kosu boje konjaka tako da uvek bude sjajna i zdrava, te kako da postignete tu boju ukoliko vam to nije prirodna boja kose..

Boja konjaka – kada i da li?

Kako smo pomenuli u uvodu, ova boja kose ne može svakome dobro da pristaje. Tačnije, vrlo mali broj devojaka, ali i muškaraca, ume da iznese ovu boju na pravi način.

Kosa boje konjaka dobro pristaje osobama koje su tamnijeg tena, odnosno preplanule – zlatne boje tena. Takodje, odlično pristaje osobama sa svetlijim očima, najčešće zelenim ili svetlo smedjim..

Ova boja samo dodatno naglašava njihov ten, i izgled generalno. Osvežava, daje licu neku dubinu..

Još, kosa boje konjaka može dobro da pristaje osobama koje imaju pegice! Izgleda nekako skroz romantično i posebno.

Ovu boju kose izbegavajte ukoliko imate svetao ten, jer je to vatrena boja koja ističe vatrenu stranu, pa se ne uklapa sa onom nežnijom. Ako, pak, želite da odate utisak snažne i vatrene osobe, te zbog toga želite ovu boju kose, dobro birajte šminku! Možete koristiti i kontakt sočiva u zelenoj boji.

Loading...

Još je bitno pitanje, šta želite postići farbanjem kose u boju konjaka?

Postoje neke granice kada su godine u pitanju, jer, generalno, konjak boja ne pristaje osobama mladjim od 25 godina.. Ova boje kose odaje utisak snažne, formirane osobe i žene sa karakterom. Isijava zrelost.

Ako imate manje od 25 godina a veoma vam se dopada ova boja kosa, razmislite još jednom da li se potpuno uklapa u vaš stil, to jest, da li ćete umeti da je iznesete na pravi način..

Vrste boje

Postoje tri osnovne vrste ove boje, i sada ćemo malo detaljnije objasniti koji tip kome pristaje, i kako da postignete tačno tu nijansu boje konjaka..

Tamna boja konjaka

Ukoliko imate smedju boju kose, a želite da uradite neke promene, probajte sa ovom vrstom boje. Odlično pristaje osobama koje imaju tamnije oči, tamniji ten i izražene obrve. Preovladjuju smedje nijanse, ali je boja zatvorena, tamna. Svedena je, i sa njom nema mnogo greške. Deluje prirodno.

Bakarna boja

Veoma popularna boja kose tokom jeseni, jer se prilično uklapa sa aktuelnim trendovima. Ipak, nemojte slepo pratiti trendove bez da se ne pronadjete u njima. Zato budite veoma pažljivi prilikom izbora boje, posebno kada je bakarna boja u pitanju. Veoma malom broju ljudi ona zaista pristaje. Najbolje pristaje rodjenim ridjokosama ili svetlijim brinetama. Takodje, pogodne su oči i obrve u boji kose. Ten ujednačen, ne previše svetao a svakako ne taman.

Zlatna boja

Loading...

Još jedna prelepa nijansa, takodje ne može svima da pristaje dobro, ali je prilagodljiva. Za razliku od ostalih vrsti, zlatna boja pristaje osobama svetlijeg tena, sa svetlijim očima i obrvama. Nežna je, i češće je biraju osobe nežnijeg temperamenta, ali koje žele da se istaknu, da ne budu dosadne..

Nega i održavanje

Ukoliko imate prirodnu kosu koja ja boje konjaka, pre svega, blago vama. Posebni ste. Ali, da bi kosa imala sjaj, da bi ta njena posebna osobina mogla uopšte da dodje do izražaja, potrebno je da je redovno održavate.

Nega kose je od izuzetne važnosti, kako kod žena tako i kod muškaraca. Redovno pranje kose, zatim preparati koji će vam pomoći da očuvate sjaj, mekoću i gustinu. Takodje, nemojte izbegavati prirodne namirnice, već im krenite u susret. One vam mnogo mogu pomoći kada je nega kose u pitanju.

Ofarbana kosa zahteva duplo više nege od prirodne, zato što farba isušuje i oštećuje vlasi.

Kada smo god toga, napomenućemo da te crvene tonove možete postići uz pomoć kane, koja je dosta bolja, odnosno zdravija verzija nego farba. Samo, ima jednu manu – ne može u potpunosti da se ispere već morate čekati da kosa poraste ukoliko želite da promenite boju kose. 

U svakom slučaju, ako birate farbu, birajte one koje manje oštećuju kosu, i posvetite se negovanju vaše kose.

Preporučujemo, zapravo, da najpre probate sa color šamponom, koji se lako ispira. Tako možete proveriti da li vam ta boja pristaje i odgovara u potpunosti. Ako je odgovor potvrdan, onda predjite na farbu.

Evo nekoliko saveta to pitanju ofarbane kose:

-Nemojte često da se farbate, odnosno menjate boju kose. Farba vidno oštećuje kosu, zato pre farbanja dobro razmislite šta želite i da li je to pravi izbor za vas. Pomenuli smo color šampon, ispitajte tu opciju. Farbanje jednom mesečno je i više nego dovoljno da se boja održava, a da vaša kosa ne trpi oštećenja.

-Takodje, nemojte se farbati sami kod kuće ukoliko je to prvi put da prelazite na novu farbu. Potražite savet iskusnog frizera, jer će vam to značajno skratiti muke. Isprva će vam delovati da štedite, ali, ako se desi da pogrešite dosta će vas skuplje koštati ispravka te greške.

-Pošto ste se odlučili za farbanje kose, potrudite se da kosu što manje tretirate toplotom, odnosno smanjite upotrebu fena i presa na minimum. Ofarbana kosa ionako trpi oštećenja, pa joj nije potrebno dodatno.

-Kosu redovno perite i koristite adekvatan balzam za vaš tip kose. To će vam svakako pomoći da održite kosu zdravom, svežom i sjajnijom.

-Izbegavajte takodje upotrebu grubih češljeva, a kosu vezujte u rep samo kada morate. Žene koje češće puštaju kosu imaju i zdraviju kosu, jer razne frizure i rep mogu da je oštete takodje. Kosa se na taj način lomi.

-Kada smo već kod lomljenja, redovno kratite krajeve na kosi, kako bi kosa izgledala svežije, zdravije i kako bi lakše rasla. Ako gajite raskrzale krajeve oni se dalje šire i kosa postaje sve lošijeg kvaliteta. Da, kosa raste iz korena, ali krajevi je izjedaju upravo s kraja.

Što se tiče kose boje konjaka, ne postoji posebna nega već standarna. Ono što smo naveli trudite se da poštujete što više. Koristite regenerator koji je pogodan vašim vlasima, redovno koristite i maske za kosu, a možete tretirati i prirodnim maskama. Šampon je takodje veoma bitan, kao i sušenje kose i generalno tretiranje.

Na ovom linku možete pročitati kako da odaberete prave preparate za vašu kosu!

Kosu ne izlažite često toploti, već radite što više prirodnih tretmana i pravite frizure koje ne zahtevaju upotrebu toplote.

I još jednom, pažljivo birajte, više puta razmislite pre nego se odlučite na promenu kada je kosa u pitanju. Za neke promene nakon promene, potrebno je malo više vremena. Imajte to u vidu, uvek! 🙂

Sponzorisano:

Loading...