Keune farbe za kosu – upotreba, iskustva, cena

Keune ove godine slavi svoj 96. rođendan. Kompaniju je osnovao Jan Keune, holandski hemičar, dalekog 6. januara 1922. godine. U to vreme, Keune je razvio inovativnu formulu za tečnost koju danas znamo pod imenom “trajna”, čime je njegova kompanija postala prvi evropski proizvođač ove supstance.

Danas se Keune proizvodi nalaze i koriste u više od 70 zemalja u više hiljada profesionalnih salona.

Uprkos svom međunarodnom širenju, Keune je i dalje u porodičnom vlasništvu. George Keune, sin osnivača Jana Keunea i dalje dolazi svakoga dana na posao, nakon 65 godina svakodnevnog rada. I njegova dva sina takođe rade u kompaniji. Ova firma se vodi strašću, a okarakterisana je integritetom. Poznati su po tome što ulažu i srce i dušu u svaki aspekt svog poslovanja.

Iz sedišta Keune kompanije u mestu Soest u Holandiji, isporučuje se mnoštvo proizvoda, edukativnih alata i salonskih koncepata u više od 70 zemalja sveta.

Kada su u pitanju produkti ove kompanije, ne treba napominjati da su svi namenjeni nezi kose. Keune proizvodi šampone, balzame, regeneratore, maske, gelove, sprejeve, lakove i naravno, farbe za kosu.

Jedan od prvih proizvoda kada su u pitanju boje za kosu jeste njihov poznati brend Tinta Color. Ove farbe za kosu, nedvosmisleno predivne, sa mešanim nijansama, nude vrhunsko kondicioniranje, izuzetan sjaj i 100 % pokrivenosti.

Tinta Color farbe su formulisane uz pomoć superironih sastojaka, te inspirišu frizere i stiliste na kreativnost. Evo nekih razloga zbog kojih bi trebalo da razmislite o ovoj Keune farbi za kosu:

Loading...
  • odlično prilagođavanje;
  • svilenkast mekani sjaj;
  • trajnost zbog UV zaštite;
  • nema mrlja na koži glave.

Zašto je Keune Tinta Color tako delotvorna farba za kosu?

Tinta Color Keune je bazirana na kremi od kokosa koja štiti kožu glave od mrlja dok u isto vreme pruža kremastu, bisernu strukturu. Kremasta struktura omogućava lako mešanje i štiti kosu tokom farbanja.

Trostruka kolor zaštita je tajna koja leži iza Tinta Color farbe za kosu. Svileni protein popravlja i neguje oštećenu kosu. Kosa koja je u boljem stanju ostaje živahna mnogo duže jer pigmenti bivaju zaključani u strukturi kose.

Odmah nakon ispiranja videćete da je kosa u mnogo boljem stanju. UV zaštita štiti kosu od UV oštećenja i od toga da kosa bledi. LP 300 stabilizator boje koji se nalazi u razvijaču boje dovodi do toga da se pigment bolje veže za strukturu kose, kao i da zaštiti strukturu kose tokom samog farbanja. Ovo rezultira bojom koja dugo traje.

Tinta Ultimate Cover je vrsta Keune farbe koja nudi odličnu pokrivenost sedih u različitim prirodnim i modernim nijansama. Ova farba je specijalno razvijena za one klijente koji imaju više od 50 % sedih. Tinta Ultimate Cover sadrži lekovite keramide koji pomažu da se omekša uporna seda dlaka, sa 13 prelepih nijansi koje se uklapaju uz veliki broj tonova kože.

Tinta Ultimate Cover sadrži trostruku zaštitu boje i ekstra pigment koji prodire duboko u svaku pojedinačnu dlaku i osigurava intenzivnije rezultate bojenja i pokrivanja sedih. Svileni protein obnavlja oštećenu kosu, pa kosa ostaje živahna i puna volumena.

Color Craving kolekcija obuhvata 8 neverovatnih boja: 4 nežne pastelne i 4 živahne i vibrantne. Color Craving farbe se mogu koristiti i u salonima i u kućnoj radinosti. U svojoj bazi imaju balzamasti krem sa dodatkom svilenih proteina kao i UV zaštitu.

Loading...

Semi Color brand Keune farbi stvara mekane, prirodne tonove sa izuzetnim sjajem. Asortiman nudi potpunu svestranost i demi-trajne rezultate.

Semi Color Keune je farba bez amonijaka koja pruža do 70 % pokrivenosti sedih. Savršena je za prvo farbanje u životu jer daje intenzivnu “ton-na-ton” boju i veoma se lako koristi.

Silsoft tehnologija koja je iskorišćena u pravljenju ove farbe pruža garanciju za dodatni sjaj kose. Semi Color Keune farbe su napravljene u kremastoj strukturi na bazi kokosovog ulja. Lako se mešaju i ne ostavljaju mrlje na koži glave.

So Pure farbe za kosu iz Keune kolekcije su blage, efikasne farbe bez amonijaka i parabena, inspirisane prirodom. Obogaćene su esencijalnim uljima i arganovim uljem koji poboljšava strukturu kose i daje joj sjaj.

Ove farbe su obogaćene fitokeratinom, te ponovo grade strukturu dlake. Arganovo ulje sadrži vitamine A i E, a to kosi dodaje vlažnost.

Kako izgleda paleta Keune farbi za kosu?

Celokupna paleta Keune farbi za kosu bi se mogla razvrstati na tri grupe. Obično se takva podela nalazi u parfimerijama i drugim radnjama koje prodaju ove farbe i koje nude kataloge u kojima se mogu videti nijanse i vrste farbi.

Neke od nijansi imaju na slici mali krug ili okrenut trougao crne boje. Šta znače ovi simboli?

Mali krug znači da se ta ista nijansa može pronaći i kod polutrajnih Keune farbi odnosno kod Semi Color Keune farbi za kosu. Semi Color, kao što smo rekli, mogu da koriste osobe koje se prvi put farbaju i koje boju nanose na potpuno prirodan pigment, a u isto vreme nemaju nameru da nanesu oštećenja kosi niti da je drastično promene.

Semi Color farbama se mogu farbati i osobe koje žele da farbaju samo donje krajeve, a koren kose ili izrastak boje permanentnim Tinta Color Keune farbama. Semi Color farbe mogu da obezbede do 70 % pokrivenosti sedih.

Ako pored neke nijanse stoji mali crni trougao, onda to znači da ista ta boja postoji i kao kolor pena ili Keune Color Mousse. Ove pene ili prelivi koriste kod osvežavanja farbe za kosu i traju svega nekoliko dana, tj. izdrže najviše dva pranja.

Katalog Keune farbi za kosu

Obično su na prvoj strani kataloga poređane natural ili prirodne nijanse. To su farbe sa indeksima 1-10. Pored njih se nalaze i natural plus boje, koje pored osnovnog indeksa (broja) imaju i nastavak iza tačke. Na primer broj 1 iza tačke označavaće da je u pitanju pepeljasta nijansa, broj 2 je biserna, a broj 3 zlatna.

Prirodne nijanse su najsvetlija plava, veoma svetlo plava, svetlo plava, srednje plava, tamno plava, svetlo braon, srednje braon, tamno braon i crna. Brojevi su ovde u opadajućem nizu (najsvetlija plava je 10, pa redom na dole).

Druga stranica kataloga je posvećena bež bojama, kestenjastim, bakarnim i mahagoni nijansama.

Treća stranica kataloga sadrži crvene, ljubičaste, super plave i boje koje se mešaju.

Boje za mešanje ili miks boje se stavljaju u druge boje kako bi se dobijale neke potpuno nove nijanse ili radi korekcije, pramenova, preliva, itd. Tu su smeštene: crvena, ljubičasta, zelena protiv crvene, mahagoni, pepeljasto plava teget, zlatna, bakarna i plava teget.

Iskustva korisnika Keune farbi za kosu

Generalno, iskustva korisnika ovih farbi su veoma pozitivna, naročito kada je u pitanju plava boja. Posebno se naglašava kremasta i gusta struktura farbe nakon razmućivanja, kao i njen biserni sjaj. Zadovoljni konzumenti naglašavaju da se farba vrlo lepo raspoređuje po celoj kosi i da nema toliko jak i neprijatan miris.

Cena Keune Tinta Color farbi za kosu je u trenutku pisanja ovog teksta oko 650 dinara.

Sponzorisano:

Loading...