Feniranje na lokne – postupak, saveti i iskustva

Lokne su oduvek u modi, a to ne čudi jer doprinose ženstvenom izgledu, ležernosti i udobnosti. Bilo da imate kratku ili dugu kosu, lokne uvek možete da uradite tako da izgledaju perfektno!

Da, postoji dosta načina kako da napravite lokne – uz pomoć prese, ili bez nje, prirodno. Koji ćete način odabrati zavisi od toga kakav efekat želite da postignete, odnosno šta vam je neophodno.

Kada je reč o brzim frizurama, presa je, naravno, uvek dobrodošla. Uz pomoć nje možete praviti i bujne i sitne lokne, one koje će stajati ceo dan ili opuštene.

Sa druge strane, ako imate oštećenu kosu a ipak želite savršene lokne, možete ih raditi na mokru kosu. Ovaj način preporučujemo uvek, i za sve, jer se kosa oštećuje kada koristimo toplotu, odnosno prese i slično. Na sve to kada dodamo neki preparat za stilizovanje, kosa se ne raduje mnogo.

Ipak, tokom zimskih dana fen i presa su najčešći izbor, ali u tom slučaju moramo da povedemo dosta više računa kada je nega naše kose u pitanju. Hranljivi preparati, kupovni ili prirodni, moraju uvek da nam budu pri ruci. Zato, dok traje leto iskoristite priliku da radite lokne na prirodan način.

U nastavku teksta saznajte kako da radite savršene lokne, koje će stajati čitavog dana. Bilo da se odlučite za opuštene, ili one sitne lokne – bilo da imate dugu ili kratku kosu, mi imamo rešenje!

Feniranje na lokne – postupak

Feniranje na lokne kod kuće nije nešto što svako od nas može da izvede. Jasno i zašto. Neko je rodjen da fino barata sa svim tim frizerskim priborom, medjutim, neko nije. Ipak, uz malo prakse sve sa da naučiti.

Loading...

Možda vam lokne neće biti baš kao iz salona, ukoliko radite prvi put, ali vremenom ćete naučiti odredjene tehnike.

Nadamo se da ćete uz pomoć videa, i naših malih uputa, uspeti da uradite lokne kod kuće.. Imajte strpljenja i pažljivo pratite postupak kako biste savladali tehnike koje su potrebne da lokne ispadnu dobro!

Operite kosu kao što to inače radite, zatim je blago prosušite. Kosa ne sme da bude potpuno mokra, ali ne ni potpuno suva, naravno. Dakle, samo je prosušite. Potom pokupite šnalama, baš kao što je prikazano u videu.

Za feniranje će vam biti potrebna odgovarajuća četka, u skladu sa tim kakve lokne želite. Za sitnije lokne birajte četku koja je uža. Ukoliko želite krupnije lokne, onda birajte četku koja je šira. I to je takodje prikazano na videu.

Dalje, uzmite pramen kose, zatim četku postavite do glave i vucite prema krajevima. Sve vreme sušite fenom naravno. Nakon što ste osušili pramen, uzmite odgovarajuću četku pa pramen kose sada obmotajte od vrhova ka glavi. Sušite fenom 1 minut, a onda polako odmotajte pramen kose. Eto lokne!

Tako uradite sa ostalim pramenovima. Pošto je teže objasniti rečima tačan postupak, ispratite video za preciznije i detaljnije objašnjenje, zato je tu! 🙂

Istim postupkom možete raditi i lokne na kratkoj kosi. U videu je prikazano feniranje na nešto dužu kosu, ali razlike u postupku nema.

Ukoliko želite da lokne potraju ceo dan, poslužite se lakom za kosu ili preparatom koji već koristite za stilozovanje kose. Ovo je najčešće potrebno onima koji imaju ravnu kosu, dok će onima koji već imaju talasastu kosu, ovakve lokne savršeno pristajati bez dodatnog stilizovanja.

Lokne koje se rade postupkom koji smo objasnili su zapravo opuštene lokne, i one su pogodne za gotovo sve prilike. Bilo da idete na poslovni sastanak, romantičnu večeru ili u izlazak sa prijateljima, za neku svečanu priliku i slično.

Lokne za dugu kosu

Sada kada znamo kako se fenira, evo nekoliko predloga kako da uradite lokne za dugu kosu..

Kao što smo pomenuli, ne morate samo tako pustiti kosu, možete sa isfeniranim loknama uraditi dosta lepih frizura, tako da vaša kosa izgleda još bolje! Opuštene lokne su uvek odličan izbor, ali, ponekada je dobro uraditi i nešto nesvakidašnje..

Ovo su predlozi za nešto svečanije frizure, ali i za romantičnu večeru, i sve prilike u kojima želite da se osećate posebno u svakom smislu!

Svedena ali veoma otmena, elegantna varijanta. Lokne na stranu – samo iza uveta, ili na jednu stranu. Obe frizure su odlične kada želite da frizura ne bude “obična”, ali opet jednostavna. Ukoliko dodate šnalu ili neki sličan dodatak u kosi, kao što je ovaj na slici, frizura će postati nešto elegantnija, pa je kao takva pogodna za mlade.

Ovakve frizure možete odabrati kada imate haljinu ili bluzu golih ledja, ili ramena. Ili tanke bretele.

Najromantičnije! Lokne i pletenice su savršen spoj. Možete ih, kao što vidite, raditi na više načina, a odlično stoje i na svetlijoj i na tamnijoj kosi.

Loading...

Na prvoj slici imamo laganu klasičnu pletenicu, samo oko glave , i divan, diskretan dodatak. Frizura je veoma eleganta! Na drugoj slici je takozvana vodopad pletenica. Na trećoj slici su šiške samo sklonjene nazad, i prikačene zajedno sa ovim divnim cvetnim dodatkom. Pun pogodak!

Rep i lokne su takodje odlična kombinacija, posebno ako ne volite puštenu kosu, ali želite da vam frizura izgleda elegantno..

Na prvoj slici je rep ukombinovan sa loknama i dodatkom na savršen način! Dva dela kose su samo privezana u čvor, dodatak je sveden ali efektan, a lokne su krupne i odlično su se uklopile! Na drugoj slici su lokne u kombinaciji sa klasičnim repom, i dodatkom male crne trakice. Ona nije neophodna, ali se sasvim dobro uklopila. Na trećoj slici je nešto elegantnija frizura, izdignut prednji deo, visok rep i krupne lokne. Odlično!

Uz ovakve frizure često ide nakit, tačnije mindjuše. Frizure su takodje dobar odabir ako želite haljinu otvorenih ledja ili ramena.

Lokne za kratku kosu

Iako je, kada je kratka kosa u pitanju, izbor sužen, ipak postoji. Kratka kosa ne znači nužno ravna isfenirana kosa. Naprotiv, kratkoj kosi savršeno pristaju lepršave lokne! Evo i dokaza.

Na prvoj slici imamo samo kratku kosu sa opuštenim loknama, i ona izgleda fenomenalno, zar ne? Najbolje izgleda upravo na šatiranoj kosi, odnosno kosi koja ima više boja, pramenova..nazovimo to kako god, poenta je jasna. Ovakva frizura je najčešće pogodna za neke neobavezne sastanke, ali i poslovne, romantične takodje. Muškarci najčešće vole svedene varijante.

Na drugoj slici je opuštena kosa takodje, ali sa malim dodatkom koji potpuno promeni situaciju! Ovakva frizura je više nego pogodna za svečane prilike, ali i ako ste mlada – pravi izbor.

Na trećoj slici imamo kombinaciju pletenice i opuštenih lokni. Izgleda odlično takodje! Ovakve frizure su pogodne za maturantkinje – nekako se detinjaste, ali nose dozu zrelosti u sebi, baš kao i one! Ova frizura je i veoma romantična.

 

Šiškice, uvek aktuelne! U kombinaciji sa loknama u kosi, još bolje!

Opuštena talasasta kosa i šiške su odličan izbor kada imate neki neobavezan sastanak, kada izlazite sa prijateljima, to jest onda kada želite da se osećate opušteno, prijatno, bez razmišljanja da li je svaka dlaka na svom mestu. U ovom slučaju nije, ali to i jeste poenta. Lepršavost odaje osečaj sigurnosti, ali i ženstvenosti. Ovakve frizure su romantične takodje.

Ipak, i ovakva frizura može da izgleda elegantno i ležerno, kao što možemo da vidimo na drugoj slici. Uz skladan veo i osmeh, bićete najlepša mlada!

Bilo da imate svetliju ili tamniju kosu, ili ovako “šarenu” kao na trećoj slici, talasi i šiške će odlično stajati.

Kratke ili duge šiške, šiške sa strane takodje. Opet, sve zavisi od prilike za koju se pripremate i oblika lica, odnosno onome što vama bolje pristaje. Isprobajte sve varijante pa zaključite.

Mokre lokne

Kada smo već kod lokni, moramo da napomenemo da postoji brza varijanta lokni bez feniranja. O tome kako da na prirodan način napravite lokne smo već pisali. Ako imate vremena za takve lokne, super! Iskoristite priliku da bez maltretiranja kose postignete odličan efekat.

Ali, često se dešava da nemamo vremena za sve, ili ne volite da prespavate mokre kose.. U tom slučaju…

Jedno vreme je veoma popularan trend bila upravo mokra kosa, odnosno izgled mokre kose. Ovaj efekat se postiže tako što operete kosu standardno, a onda preparatom po želji, najčešće penom za kosu, kosu dobro nagužvate.

Uhvatite pramen kose na vrhu i gužvate ka korenu glave. Držite tako 1-2 minuta, pa pustite.

Kada nagužvate celu kosu, ostavite da se prosuši i spremna je!

Ovakva frizura pogodna je za neobavezne izlazke, jer svakako nije elegantna, ali jeste veoma opuštena i odličan je izbor ukoliko želite da izgledate opušteno, ali potpuno drugačije od drugih!

Najčešći je izbor leti, kada je sve potpuno opušteno, a i tada možete kosu prirodnu osušiti na suncu začas! Izadjete iz kuće sa mokrom kosom, ona se osuši, ali i dalje izgleda mokro. Zabavno! Sigurno će vas svi pitati u čemu je fora!

Sponzorisano:

Loading...