Ekstenzije za kosu – koje odabrati, iskustva, cena

Šta su ekstenzije za kosu? Ekstenzije za kosu su takođe poznate i kao integracije za kosu. One se koriste da biste dodali dužinu i volumen vašoj kosi. Mogu biti napravljene od prirodne ili sintetičke dlake.

Netaknute prirodne ekstenzije za kosu su najboljeg kvaliteta i naravno, najskuplje su. Kod ovakvih ekstenzija se kutikula prirodne dlake čuva i cela dlaka ide u jednom pravcu, dajući kosi potpuno prirodan izgled. Ako vam je budžet mali, sintetička ekstenzija za kosu je jeftinija opcija. Iako ove ekstenzije nisu dobre za stilizovanje termičkim putem i vrlo lako se oštete, mogu biti dobre za svakoga ko želi trenutnu i kratkotrajnu promenu svog izgleda.

One takođe ne podrazumevaju mnogo muke oko održavanja kao što to zahtevaju prirodne ekstenzije.

Postoji mnogo različitih razloga zbog kojih će se neko odlučiti za stavljanje ekstenzija na kosu. Ti razlozi mogu biti sledeći:

  • neko nema dobar kvalitet kose ili mu kosa ne raste dovoljno brzo, pa želi da produži kosu;
  • neko želi da brzo postigne potpuno drugačiji izgled, pa stavljajući ekstenziju dobija frizuru kakvu želi;
  • neko želi da doda gustinu jer mu je kosa tanka i slaba i nema poželjan volumen;
  • neko želi da ima iznijansiranu kosu, ali ne želi da to postiže hemijskim putem, pa stavlja ekstenziju u drugačijim nijansama od svoje boje kose.

Šta bi trebalo da znate pre nego što se odlučite za stavljanje ekstenzije za kosu

Ako ste zainteresovani da dodate nekoliko pramenova u vašu prirodnu kosu, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da imate na umu pre nego što krenete u proceduru.

Uvek obavljajte dodavanje ekstenzija za kosu uz pomoć profesionalnog frizera. Neke ekstenzije mogu delovati kao lake za postavljanje, ali ako ne sprovedete postupke na ispravan način, možete prilično uništiti vašu prirodnu kosu.

Kada se stavljaju ekstenzije na kosu, one ne bi trebalo da se zategnu isuviše. Ako osećate bilo kakav bol i nelagodnost, momentalno razgovarajte sa frizerom i uradite korekciju.

Loading...

Kada birate ekstenzije za kosu, gledajte da budu dobrog kvaliteta, iako one mogu biti malo skuplje. Uvek je bolje platiti malo više, nego kasnije doći u situaciju da ne možete da popravite oštećenja koja ste naneli svojoj prirodnoj kosi.

Zapamtite da treba da vodite računa o svojoj prirodnoj kosi. Kosa koja je oštećena ne može da izdrži puno stilizovanja, čak ni ekstenzije za kosu. Idite na redovne tretmane i vodite računa o vašoj prirodnoj kosi.

Kakve ekstenzije za kosu postoje i koje su njihove prednosti i mane?

Tape-in ekstenzije za kosu (umetak za kosu u/na traci)

Ove ekstenzije za kosu su napravljene tako da je čitav snop vlasi (koje mogu biti prirodne ili veštačke) sastavljen na gornjem kraju. Ovo sastavljanje je obavljeno ili lepljenjem za jednu vrstu trake ili prišivanjem. Taj deo na kome su vlasi prilepljene ili prišivene na traku se potom kači na vašu kosu.

Trakaste ekstenzije se lako stavljaju za samo nekoliko sati. Dolaze u rasponu od 4 do 20 cm, a svaka potka se isporučuje sa dvostrukim ili jednostranim poliuretanskim trakama koje su izrezane tako da se uklope u veličinu ekstenzije. Vaša kosa će zapravo biti usendvičena, tj. zaglavljena između ekstenzija.

Nadogradnja kose uz pomoće tape in ekstenzija je veoma popularna, dok je metoda stavljanja i laka i brza. Jedan od načina nadogradnje jeste da se pramenovi vaše prirodne kose stavljaju na trake koje mogu biti i od silikona. Na jednoj strani ovih traka se nalazi i lepljivi deo, tj. lepljiva traka. Pri vrhu vaše prirodne kose, stavlja se potka sa ovom silikonskom trakom, a lepljivi deo je okrenut na gore. Posle toga se nanese tanji sloj vaše prirodne kose, pa onda opet silikonska traka. Kada se sve nanese, onda se uzima pegla uz pomoć koje se pričvršćuje i lepi silikonska traka.

Smatra se da ovakva metoda može da da vrlo lep i prirodan efekat i da može da traje čak i do tri meseca.

Tape in ekstenzije za kosu se mogu naći po ceni od 1800 dinara za jedan pramen, odnosno jednu traku.

Smatra se da su ove trakaste ekstenzije najbrži način primene nadogradnje kose. One se jednostavno nanose i kosa trpi najmanje oštećenja. Pošto su ekstenzije podjednako raspoređene po površini kose, na glavi ne osećate napetost i pritisak.

Uz pomoć trakastih ekstenzija postižete prirodni izgled.

Kada uklonite ovakve ekstenzije, možete ih ponovo upotrebiti za 6 do 8 nedelja jer se razređivačem uklanja lepljivi deo i ponovo lako nanosi uz pomoć dvostrane trake.

Ono što bi bile mane ove vrste ekstenzije jeste da 24 do 48 sati nakon nanošenja ne smete prati kosu ili preduzimati bilo kakve invanzivne metode stilizovanja. Takođe, na vašu kosu ne možete nanositi proizvode na bazi silikona ili uljane proizvode jer oni mogu dovesti do toga da ekstenzija isklizne.

Ova vrsta nadogradnje nije preporučljiva za plivače.

Osobe koje imaju ovakvu ekstenziju kažu da ne mogu da vežu rep jer se vide mesta gde je nadogradnja prikačena.

Mikroprstenovi ili mikroring ekstenzije

Mikroprstenovi su napravljeni od aluminijuma. Mogu se naći u beloj, crnoj ili braon boji. Pramenovi za nadogradnju se provlače kroz njih, a onda se uz pomoć klješta stegnu i tako pričvrste za vašu prirodnu kosu.

Loading...

Ova vrsta nadogradnje se smatra najsigurnijim načinom jer se tokom ovog procesa ne koriste lepkovi, niti bilo kakve hemijske supstance kako bi se kasnije uklonili prstenovi.

Prstenčići za ovu vrstu ekstenzije su obično obloženi tankom gumom.

Prednost mikroringovanja je ta što vaša prirodna kosa može normalno da raste i što se korekcija radi tek nakon tri ili četiri meseca. Kosa koja se nanosi ovim postupkom je prirodna, pa se takve ekstenzije mogu fenirati, šišati, farbati, itd.

Uz pomoć mikroringovanja dobijate odličan volumen.

Naravno, treba voditi računa o tome da nije svaki tip nadogradnje dobar za sve vrste kose. Određeni kvaliteti prirodne kose, kao i dužina vaše prirodne kose, određuju koju ćete vrstu ekstenzije koristiti.

Zbog toga moramo reći da mikroringovanje nije dobro za one osobe koje imaju kraću kosu, kao i za one ljude koji imaju slab koren dlake.

Koliko dugo traje ova nadogradnja?

Pošto se mikroringovanjem stavljaju prirodni pramenovi kose, smatra se da ove ekstenzije mogu da traju čak dve godine, ako se sve vreme rade dobre i ispravne korekcije. Ljudska prirodna kosa bi trebalo da raste oko 1 cm na mesec dana. Tokom vremena, izgled ekstenzije, odnosno nadogradnje se normalno menja, pa stručnjaci smatraju da je dobro raditi korekciju na neka 4 meseca, najviše do 6 meseci. Sve osobe koje žele da isprobaju mikroringovanje kao mogućnost nadogradnje kose, moraju znati da se ovaj tip ekstenzije najbolje radi na pravoj ili blago talasastoj kosi. Oni ljudi koji poseduju kovrdžavu kosu, prethodno bi trebalo da isprave svoje vlasi.

Pozitivne strane mikroringovanja su da ova ekstenzija ne zahteva nikakve lepkove ili toplotu kako bi se nanela, niti oštećuje kosu. Takođe, kada imate ovakvu ekstenziju, možete vezivati svoju kosu i možete se kupati bez problema.

Čvorovanje – tehnika nadogradnje kose

Tehnika nadogradnje kose čvorovanjem se takođe radi bez korišćenja hemijskih preparata. Sve što se koristi pri ovoj tehnici jeste elastični konac.

Elastični konac se pravi specijalno za ekstenzije i uz pomoć njega se vezuju pramenovi veštačke ili prirodne kose, tj. nadogradnje za vašu kosu.

Kada se pramenovi privežu za vašu kosu, ona nastavlja prirodno da raste te svakoga dana postaje duža i gušća.

Nakon pranja kose, sušenje je jednostavno, za razliku od nekih drugih metoda gde sastavni delovi mogu dugo da ostanu mokri, pa i da se ubuđaju.

Profesionalac koji vam radi nadogradnju uz pomoć metode čvorovanja, verovatno će vam preporučiti da izaberete prirodne pramenove kose. Ovi prirodni pramenovi se uzimaju tako što se seče rep. Gledajte da birate nijansu ekstenzije koja će da bude u skladu sa vašom prirodnom bojom kose.

Nadogradnja dobijena čvorovanjem traje oko 8 meseci. Vrlo je važno raditi redovne korekcije nakon 3 ili 4 meseca.

Kada perete kosu sa nadogradnjom, koristite šampone bez sulfata. Nemojte stavljati invanzivne hemijske preparate, tj. šampone i balzame.

Dok ispirete kosu na kraju pranja, glavu zabacite unazad, a ne suprotno. Dakle, pranje nad kadom ne dolazi u obzir.

Svi pokreti rukom dok perete kosu treba da budu od vašeg llica, prema krajevima kose.

Ekstenzije poznate kao nadogradnja klipsama

Nadogradnja uz pomoć klipsi je možda najpraktičnija vrsta nadogradnje. Ova ekstenzija se postavlja veoma brzo i vrlo se jednostavno uklanja.

Ova vrsta nadogradnje nema nikakve neželjene efekte, pa je zbog toga omiljena među ženama.

Montaža, odnosno postavljanje nadogradnje traje samo nekoliko minuta.

Klipse su obložene i kada su u zatvorenom položaju na vašoj prirodnoj kosi, onda one ni na jedan način ne mogu da ispadnu.

Klipse su odlične kao privremene nadogradnje. Ako ne želite da imate ekstenzije svakodnevno, onda su klipse odlična opcija za vas.

Na primer, klipse su najpogodnije kada želite da imate specijalno dugu ili gustu kosu za neku priliku.

Pozitivne strane ekstenzija klipsama

  • velika raznovrsnost jer imate opciju da stavite i skinete nadogradnju na dnevnom nivou;
  • imate mogućnost da menjate boju kose i frizuru veoma često;
  • lako se skidaju i stavljaju i kad se uvežbate neće vam trebati frizer.

Negativne strane ekstenzija uz pomoć klipsi

  • klipse ne mogu stajati dugo na vašoj kosi i moraju se skidati pred spavanje;
  • klipse nisu pogodne za tanku i slabu kosu i mogu ponekad biti neprijatne za onog ko ih nosi.

Keratin nadogradnja kose

Ova tehnika nadogradnje kose je jedna od najkompleksnijih ekstenzija. Ona podrazumeva sledeći postupak: pramen kose za nadogradnju ima koren koji je spojen sa granulom keratina; ovaj pramen se zalepi na pramen naše prirodne kose. Uvek se gleda da pramen prirodne kose bude približne debljine kao i pramen za nadogradnju. Obično se nadogradnja stavlja na 1.5 cm od samog vlasišta. Kada se prisloni veštački pramen, onda se uz pomoć posebnog aparata, takozvane topilice, slepi za našu kosu jer se razvije temepratura od 200 stepeni.

Ova vrsta ekstenzije se radi najmanje dva sata, a može da potraje oko 6 meseci, nakon čega je potrebna korekcija.

Cene

Cene nadogradnje kose se razlikuju od salona do salona.

Takođe, cene zavise od vrste tehnike koju primenjujete, kao i od količine ekstenzija koje stavljate na svoju prirodnu kosu.

Nadogradnja keratinom može da košta od 6.000 do 10.000 dinara, dok nadogradnja čvorovanjem iznosi od 25.000 do 55.000 dinara.

Jedan pramen mikroring iznosi 350 dinara.

Sponzorisano:

Loading...