Četke za feniranje – koju odabrati?

Želite da vaša kosa izgleda kao da ste izašli iz frizerskog salona, a da pritom nemate puno troškova?

Uopšte ne morate da potrošite velike količine novca u frizerskom salonu da biste dobili savršeno isfeniranu kosu.

Sve što vam treba je relativno jeftina alatka – okrugla četka za feniranje.

Okrugla četka i fen su sve što vam treba da biste dobili perfektno isfeniranu kosu kod kuće.

Međutim, trebalo bi da znate kako da koristite ove alatke na pravi način da biste dobili izgled kao iz frizerskog salona kod kuće.

Kako isfenirati kosu okruglom četkom?

Započnite tako što ćete oprati kosu. Raščešljajte kosu češljem sa širokim zupcima nakon nanošenja regeneratora kako biste uklonili zamršene delove. Isperite regenerator i isfrotirajte kosu peškirom. Očešljajte se ponovo i podelite kosu na nekoliko delova.

Naprskajte serum za zaštitu od toplote ili sprej kako biste kosu zaštitili od oštećenja. Uključite fen na nisku temperatut i prosušite kosu do nekih 80-90 %.

Loading...

Namotajte deo kose oko okrugle velike četke i sušite. Držite fen na 10-12 cm od kose kako biste sprečili oštećenja od toplote. Promena pozicije i ugla okrugle četke dodaće volumen vašoj kosi i dati joj talasast izgled.

Uverite se da je svaki deo kose osušen u potpunosti. Potom uzmite okruglu četku manjeg obima i uvijajte donje delove vaše kose uvrćući kosu ka unutra i ka spolja.

Nanesite malo seruma na krajeve kako biste izbegli naelektrisanje.

Najbolje četke za feniranje

Jedna od najboljih četki za feniranje na svetskom tržištu jeste četka Olivia Garden nanotermička keramička okrugla četka sa jonskom prevlakom (NanoThermic Ceramic Plus Ion).

Svetski poznati frizeri je smatraju jednim od najboljih oruđa za stilizovanje i oblikovanje kose.

Dosta se koristi u svetu profesionalnih stilista i frizera i preporučuje se zbog toga što pomaže da transformišete zamršenu i neurednu kosu u nežnu, glatku i sjajnu.

Nanotermička tehnologija čini kosu zdravijom, eliminiše zamršenost i pruža dugotrajni sjaj.

Prednosti ove četke su u tome što smanjuje vreme sušenja, daje dugotrajne rezultate, hidrira kutikule dlake i dodaje blistavost vašoj kosi. Jedina mana ove četke za feniranje je u tome što se brzo pregreva.

Druga četka koju predstavljamo jeste Conair Pro okrugla četka sa najlonskim zupcima koja je specijalno dizajnirana za sušenje i oblikovanje kose. Ova četka služi profesionalcima kako bi vašu kosu učinili mekom, sjajnom i voluminoznom.

Pogodna je za sve tipove kose, bilo da je uvijena, talasasta ili oštra.

Njeni kuglični i mekani zupci omogućavaju vam da kosu osušite i oblikujete bez puno napora. Sa ovom četkom možete postići rezultate poput onih iz frizerskog salona.

Prednosti ove četke za feniranje su što se lako koristi, dodaje sjaj vašoj kosi, a mana joj je što može napraviti elektrostatički efekat na svilenkastoj kosi.

Sledeća četka koju predstavljamo je Spornette Prego okrugla četka koja je idealan izbor za stilizovanje kratke, duge i kose srednje dužine kao i kovrdžave i guste kose. Njena turmalinska keramička termalna osnova čini čuda u eliminisanju zamršenih delova i u sprečavanju od oštećenja toplotom.

Njeni nanosrebrni jonski zupci smanjuju statički efekat i zadržavaju vlagu, pa to vašu kosu čini zdravom i sjajnom. Drška ove četke je lagana i stoga jednostavna za upotrebu jer ne pravi napor i zatezanje u rukama i šakama.

Prednosti ove četke leže u tome što smanjuje elektrostatički efekat, sprečava oštećenja usled toplote, lako se upotrebljava i trajna je.

Velika okrugla četka od prirodne dlake sa obimom od 55 mm, Xtava Natural Double je četka koja daje volumen i revitalizuje vašu kosu.

Njene najlonske i antistatičke dlake divlje svinje ne samo da uspevaju da odmrse i omekšaju vašu kosu, već i da je učine zdravom kao i da ravnomerno distribuiraju prirodna ulja preko vlasišta. Ergonomska drvena drška štiti vašu kožu od toplote .

Loading...

U ponudi kod nas, u Srbiji, na domaćem tržištu, mogu se naći različite četke: aluminijumske, keramičke i drvene.

Keramičke četke se uglavnom koriste za brzo feniranje kose, dok su četke koje su napravljene od presovane prirodne dlake (uglavnom konjske) namenjene kosi koja treba na kraju da bude sjajna i glatka.

Keramičke četke italijanske firme Ponzini su okrugle četke za feniranje koje se mogu naći u različitim dimenzijama. Prečnik radne cevi bez bodljica kreće se od 20 mm do 50 mm. Cena se kreće od 1050,00 do 1350,00 dinara.

Iste ove četke, sa istim dimenzijama i cenom mogu se naći i u aluminijumskoj izradi.

Za feniranje “na ravno” uglavnom se koriste četke velikih dimenzija, odnosno velike okrugle četke. Iako se isprva može pomisliti da okrugle četke služe za uvijanje kose, ove četke zbog svog velikog obima služe za ispravljanje kose.

Velike okrugle četke se mogu razlikovati po vrsti zubaca, odnosno iglica koje mogu biti prirodne ili veštačke, kao i po vrsti osnove i drške koje mogu biti keramičke, drvene ili metalne.

Još jedan važan detalj kod ovih četki za feniranje jeste i gustina iglica. Ako su iglice gušće raspoređene, onda će kosa slabije prianjati uz četku, pa ćete feniranjem dobiti ravnu kosu jer se kosa neće uvijati na unutra.

Kada birate četke za uvijanje kose ili za stilizovanje kose, onda uzimate četke manjeg obima. Sa ovakvim četkama se dodaje volumen kosi ili se feniraju šiške. Uz pomoć manjih okruglih četki prave se paž frizure ili bob frizure.

Vešti frizeri uspevaju da kombinovanjem više ovakvih četki izvedu fine lokne i uvojke.

Četke koje imaju rupice na svojoj bazi, dozvoljavaju da vazduh cirkuliše dok fenirate kosu, pa je sušenje mnogo brže. Ovakve četke sa rupicama se prave od aluminijuma.

U ponudi su i tzv. duple pljosnate četke koje liče na peglu za kosu, s tim što imaju iglice sa obe unutrašnje strane. Ovakve četke mogu da koriste osobe koje nemaju previše zahtevnu kosu i čija se kosa lako ispravlja.

Ovakvom četkom povlačite pramenove odozgo na dole i sušite kosu ravnomerno sa bezbedne udaljenosti kako kosu ne biste oštetili toplotom.

Pri izboru idealne četke za feniranje morate dobro poznavati teksturu i kvalitet vaše kose. Najbolje je da se pre kupovine posavetujete sa vašim frizerom koji dobro poznaje tip vaše kose. Četka za feniranje može da pomogne da lakše dođete do onog oblika frizure koju želite.

Sve o čemu treba da brinete jeste koji ćete tip dlačica da izaberete. Dlačice na četki za feniranje mogu biti sintetičke, prirodne ili napravljene od mešavine sintetičkih i prirodnih materijala.

Jedna od najpoznatijih prirodnih dlaka za četke za feniranje jeste dlaka vepra. Ova dlaka je prijateljski nastrojena prema ljudskoj kosi i vrlo je nežna. Proizvođači ove dlake kombinuju sa najlonom i tako postižu bolju čvrstinu.

Ako vam je stalo da održite prirodna ulja koje vaše vlasište proizvodi, onda ćete izabrati četke sa prirodnom dlakom. Prirodne dlake održavaju prirodnu masnoću kose i bolje distribuiraju sebum niz vlas. Kada vam je kosa oštećena i suva, onda je bolje izabrati četku sa prirodnom dlakom.

Plastične i najlonske iglice, odnosno dlačice, daju veću kontrolu. Kada su iglice čvrste i guste onda ćete kosu lakše oblikovati. Kada su iglice mekane, onda će kosa težiti ka svom prirodnom izgledu.

Četke za feniranje sa metalnim zupcima su najnezgodnije za samostalnu upotrebu. Ovakve četke treba da koriste samo profesionalni frizeri koji su vešti u rukovanju ovakvim četkama. Postoji opasnost da pri upotrebi ovakvih četki iskidate kosu, da je umrsite i time dovedete do velikih oštećenja.

Četke sa metalnim iglicama koriste profesionalni vlasuljari za raščešljavanje perika i veštačkih umetaka.

U poslednje vreme u ponudi su i termalne, odnosno električne četke za feniranje kose.

Bolje električne četke za stilizovanje kose su izrađene tehnologijom negativnih jona i imaju keramičku cev sa rotirajućim kablom. Keramička cev dozvoljava da se kosa ravnomerno zagreva celom svojom dužinom.

Električne četke se mogu naći po ceni od 3500 dinara, pa sve do 10.000 dinara u zavisnosti od proizvođača i materijala.

Sponzorisano:

Loading...