Brijanje glave – kako obrijati glavu?

Gusta i jaka kosa je uvek u trendu, kako kod žena, tako i kod muškaraca. Ali, nemaju svi sreće da im kosa bude kvalitetna i gusta, posebno ne kako godine prolaze. Štaviše, sve više mladih ljudi ima problema sa kosom, posebno muškarci. Već u ranim 30tim godinama kosa počne da opada, postaje sve tanja i lošijeg kvaliteta.

Da li je u pitanju današnji način života – stres i nekontrolisana ishrana, ili nešto deseto, ostavljamo da procene oni koji su za to stručni. Mi smo tu da rešimo taj problem na jedan drugačiji način. Frizurom.

Onda kada kosa počne da opada, muškarac se najčešće odluči da obrije glavu – iako to nije baš tako jednostavna odluka. U zavisnosti od oblika glave i čitave konstitucije tela, obrijana glava nekome dobro pristaje, dok se neko drugi ne oseća lagodno u tom stilu.

Ipak, neretko se dešava da se nakon brijanja glave kosa oporavi, pa tako, jedno vreme možete malo osvežiti svoj imidž, pa kasnije povratite svoje vlasi. Ako se ne naviknete na brijanje, pa vam to ionako postane omiljena frizura!

Brijanje glave postaje sve popularnije, zbog toga što muškarac tako deluje dosta ozbiljnije, ali i urednije. Muškarac koji obrije glavu najčešće odiše hrabrošću i samouverenošću. Damama se dopada, da znate!

Pa tako, ako i vi imate problema sa kosom, i niste sigurni šta da radite, probajte sa novom frizurom, možda vam se samopouzdanje vrati!

Kako obrijati glavu?

Možda vam ovo pitanje deluje suvišno, a onda, ubrzo otkrijete da apsolutno nije! Zašto? Zato što bi prilikom brijanja glave trebalo da ispoštujete odredjene korake, kako bi koža vaše glave ostala potpuno glatka, sjajna i kako bi sve to zaista izgledalo uredno.

Loading...

Koža glave je osetljiva, pa prilikom brijanja možete zabrljati na dosta načina, a jedan od najčešćih je dosta posekotina koje sporo zarastaju, a dešava se da ostanu i ožiljci ako odaberete veoma oštar brijač.

Može se desiti i da preskočite koju dlaku, što takodje izgleda ne tako simpatično.

Dakle, pre brijanja glave apsolutno je neophodno da pripremite kožu glave za vašu novu frizuru!

Šišanje..

Ukoliko vam je kosa, kao što to obično i biva, najredja na temenu glave i tu je ćelavost već odavno stupila na snagu, ali zato brižno gajite duge dlake sa strane, znajte, to zaista najčešće ne izgleda nimalo privlačno.

Zar nije bolje obrijati glavu i tako steći jedan potpuno novi imidž?

Ukoliko ta razlika izmedju temena i ostalih delova nije velika, to je u redu, i može da se sanira, medjutim, ukoliko je razlika veća, brijanje glave toplo preporučujemo.

Dakle, skratite kosu mašinicom na nulu, sami ili kod frizera, što će vam kasnije svakako olakšati brijanje glave. Brijač neće uspešno i lagano prolaziti kroz duge vlasi.

Pranje..

Pre brijanja glave, potrebno je da operete kosu, mlakom vodom i odgovarajućim šamponom. Potrebno je otvoriti pore i omekšati kožu glave, što će obezbediti lakše i brže brijanje.

Dakle, neposredno pre brijanja glave, operite kosu što blažim šamponom, koji nema efekat hladjena kože glave, jer ćete tako zatvoriti pore i brijanje će biti otežano. Postoje veće šanse da se isečete, a to ne želite.

Par minuta duže perite kosu, toplijom, odnosno mlakom vodom, da bi se pore otvorile.

Brijanje..

Nakon što ste uredno podšišali kosu, i nakon što ste je oprali i tako obezbedili pogodne uslove za brijanje, sada sledi upravo to – brijanje.

Budite pažljivi, posebno tokom prvog puta, jer se susrećete sa novom teritorijom. Doslovno. Koža glave ima razne neravnine, i nikada ne znate kada brijač može da napravi štetu. S obzirom da ste otvorili pore i da su dlake meške, ne morate jako pritiskati brijač uz glavu, da biste uspešno odstranili dlake.

Loading...

Pre brijanja, naravno, nanesite kremu ili penu za brijanje, kao što biste uradili da brijete bradu ili neku drugu regiju. Lepo utrljajte tako da glava bude prekrivena penom.

Pre toga, procenite kako se dlake na glavi kreću – ne rastu sve dlake na glavi u istom smeru, kao ni na telu. Uvek brijajte suprotno od smera u kome dlake rastu, da biste ih dubinski uklonili.

I, možda vam sada ovo brijanje zvuči jako komplikovno, ali, čim dobijete osećaj, a to je obično već posle prvog puta, stvari će ići dosta lakše!

Dakle, utrljajte penu na glavu, pa pažljivo brijačem, laganim pokretima ne pritiskajući, skidajte dlake kao i inače kada se brijete. Nigde ne žurite, odvojite vreme koje ćete posvetiti svojoj novoj frizuri, svom novom imidžu!

Kada završite sa brijanjem, operite glavu, pa rukama proverite da li ste negde neki deo preskočili, da li je ostala neka dlaka da štrči. Ako jeste, opet nanesite malo pene i uklonite je pažljivo.

Negovanje..

Dakle, na kraju, kada završite sa brijanjem glave i sigurni ste da niste ništa preskočili, prvo se pogledajte u ogledalo i pohvalite sebe kako dobro izgledate! 😉 Onda sledi nega kože glave nakon brijanja, kako bi se koža umirila..

Ta deo sa negom je takodje bitan kako bi koža glave ostala što duže glatka. Verovatno vam nije u cilju da se brijete svaki dan, ali, ako vas ne mrzi, niko ne brani! Ipak, na taj način oštećujete kožu glave, što svakako nije neophodno.

Brijanje glave preporučuje se na 3-7 dana, u zavisnosti od toga da li vam kosa brže ili sporije raste, te da li je svetlija ili tamnija.. Već ćete vremenom uhvatiti svoj ritam i sve će to ići lako..

No, što se nege kože glave tiče.. Birajte kreme posle brijanja koje su osvežavajuće, koje će sada zatvoriti pore i umiriti kožu. Sada slobodno možete da birate proizvode od mente i slično, što će dodatno osvežiti vaš izgled.

Pre brijanja je potrebno da se pore otvore kako bi dlaka bila mekša i kako bi brijanje lakše išli, no, nakon brijanja potrebno je zatvoriti pore i umiriti kožu glave, umiriti crvenilo i eventualne posekotine ako ih bude bilo.

Još jednom ponavljamo, budite pažljivi jer posekotine od brijača umeju da budu dubinske i mogu ostaviti ožiljke!

Nakon brijanja glave nemojte izlaziti na sunce odredjeni period, kako se koža glave ni bi iziritirala. Potrebno joj je nekih sat vremena da se umiri, pa rasporedite vreme za brijanje i obaveze prema tome. Ukoliko tek obrijana glava izadje na sunce bez zaštite mogu da se stvore sitne bubuljice ili crvene tačke, koje mogu biti pomalo bolne, i mogu da peckaju.

Takodje, ne nosite kačket na tek obrijanu glavu kada je vrućina napolju, jer i u tom slučaju koža glave može da se izuritira – ne diše dovoljno, ili od znoja.

Održavanje..

Već smo pomenuli da se brijanje glave preporučuje na 3-7 dana, a najčešće je to upravo trećeg dana ako želite da vam koža glave uvek bude glatka i sjajna.

Ipak, brijanje najlakše ide nakon 5 ili 7 dana, kada je kosa već porasla.

To ćete već uskladiti prema svojim obavezama i potrebama, ukoliko imate svetliju kosu, verovatno nećete morati da je brijete na kraći vremenski period. Tamnija kosa je vidljivija kada krene da raste, pa u tom slučaju možete da se brijete na kraći period.

Opet, sve u zavisnosti od vaših potreba i želja.

Još jednom, imajte na umu da obrijana glava odiše hrabrošću, odlučnošću i zaista deluje ozbiljno, otmeno! Ponesite novu frizuru sa puno samopouzdanja, i pozitivni komplimenti sigurno neće izostati! Ispratite pažljivo sve navedene korake u početku, a kasnije ćete već sami da upostavite svoj ritam, i svoju rutinu.

I još jedan mali savet, uz obrijanu glavu najčešće odlično ide mala, ali gusta brada. Ako se odlučite na takav stil, sigurno je da će se dame okretati za vama na ulici!

Sponzorisano:

Loading...